Jancsik Renáta a Dream Teamben!

Junior válogatott golfozónknak (aki a Pannonia Junior Akadémia tagja is) elindult a szezon Jacksonville-ben, ráadásul nem is akárhogyan! Kezdésként a szemeszter első két versenyét meg is nyerte. Majd részt vett az ünnepi gálán, melyen beválasztották észak-floridai régió golfozóinak nyolcfős álomcsapatába.

HG Hogyan értékeled az év elejét. Nem is indulhatott volna jobban. Kettőből, kettő győzelem és egy hatalmas elismerés!

JR A hosszabb kényszerpihenő és a téli szünet után már nagyon vártam a szezon indulását. A női felnőtt bajnokság megnyerése (Sally Woman Amateur) nagyon sokat jelent számomra. Nehéz pályán, nehéz időjárási körülmények között egy merőben más légkörben zajlott, mint amikben eddig játszottam. Sokat tanultam. Már tavaly is meghívtak erre a tornára, ami Amerika legrégibb női amatőr versenye (az idei volt a 92.), de akkor épp a magyar válogatott-béli elkötelezettségem miatt nem tudtam részt venni rajta.

Az idei második versenyre az NFJG 'I've got a dream' championshipre címvédőként mentem, és természetesen a cím megvédése volt a cél, ami sikerült is. Itt is nagyon nagy szélben és igen hidegben játszottunk, de a 77-es ütésszámommal nemcsak a Lány 13-18 kategóriát, hanem az 'overall' teljes mezőnyének legjobb eredményét is sikerült megütnöm.

 

HG Minek köszönhető ez az elképesztő start?

JR A középiskolai golfszezon után teljes erőbedobással tudtam dolgozni az új swingemen, és úgy érzem ez mostanra szépen össze is állt. A téli szünet alatt pedig lehetőségem nyílt arra, hogy mentálisan és fizikálisan is fel tudjak készülni ezekre a versenyekre.

 

HG Mit jelent számotokra ez díj?

JR A január 20-i hétvégén egy speciális díjátadó gálára voltam hivatalos, ahol a középiskolai szezonban nyújtott teljesítményeket értékelték. Az összes sportágból összeállítottak egy-egy 8 fős ”álomcsapatot”, ebbe válogattak engem is. Hatalmas öröm számomra, hogy a régió közel négyszáz lány golfozójából a top 8-ban benne lehetek.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés