Itt a marokkói vb-kvalifikációs szisztéma

FOOTGOLF VILÁGBAJNOKSÁG 2018

HIVATALOS KÖZLEMÉNY

A Magyar Footgolf Szövetség a Nemzetközi Footgolf Szövetség irányelvei alapján az alábbiakban határozza meg a 2018-as, Marokkóban rendezendő, harmadik vb-kvalifikáció kritériumrendszerét.

Csak olyan magyar állampolgár képviselheti Magyarországot a 2018-as világbajnokságon, aki tagja a Magyar Footgolf Szövetség által elfogadott valamelyik klubnak és regisztrált a világranglistára.

A 2018. június 30-i világranglista állása alapján dől el, hazánk melyik kategóriába esik, jelen állás szerint 14 férfi játékos (12 felnőtt plusz 2 szenior), 2 női, 2 ex-profi labdarúgó, 1 sportvezető, valamint további legfeljebb 10 fő (kizárólag a csapatversenyben résztvevő) képezheti az utazó keretet. Az MFGSZ döntése alapján a csapatversenyre öt főt delegál Magyarország, a további öt játékos a helyszínen jelenlévő egyéni kvalifikált játékosok közül kerül ki. Az egyéni kvalifikált játékosok létszáma változhat, a világranglistára regisztrált magyar játékosok száma alapján nőhet vagy akár csökkenhet is. Bármilyen létszámváltozás esetén az utazó keret kialakításáról a Magyar Footgolf Szövetség elnöksége jogosult dönteni.

Egyéni kvalifikáció – helykiosztás:

A világbajnokság férfi egyéni versenyein két kategóriában indulnak versenyzők, így a kvalifikáció feltételeit sikeresen teljesítő szenior játékosoknak nyilatkozniuk kell, hogy a megszerzett kvótával melyik kategóriában kívánnak versenyezni. Ezt a kvóta megszerzésének időpontjában közölni kell a Magyar Footgolf Szövetség elnökségével.

A felnőtt kategóriában minden, a 16. életévét betöltött játékos elindulhat, felső korhatár nincsen.

A szenior kategóriában kizárólag azok a játékosok indulhatnak, akik a világbajnokság évében már betöltik a 46. életévüket (1972. december 31. előtt születtek).

A Hangya Peti Emlékverseny legjobb magyarja is ott lesz a vb-n

Felnőtt és szenior kategória (18 év felettiek, valamint 45+)

A Magyar Footgolf Szövetség a férfi egyéni játékosok kvalifikációját összevontan kezeli, és a következő szabályok szerint osztja el a világbajnokságon való részvételi jogokat.

  • 1 fő: Traditional Footgolf Cup legjobb magyar játékosa (amennyiben már korábban kvalifikált, a sorban mögötte következő magyarra száll a jog)

  • 1 fő: Hangya Peti Emlékverseny legjobb magyar játékosa (amennyiben már korábban kvalifikált, a sorban mögötte következő magyarra száll a jog)

  • 1 fő: FOB 2018 abszolút kategória 1. helyezettje (amennyiben már korábban kvalifikált, a sorban mögötte következő magyarra száll a jog, legfeljebb a 40. helyezett a FOB ranglistáról)

  • Automatikusan kvalifikálja magát a világbajnokságra bármely magyar játékos, aki a fenti általános feltételeknek megfelel és 2018. október 8. előtt bármelyik hivatalos FIFG 500-as vagy FIFG 1000-es (major) versenyen 1. helyezést ér el.

  • A 2018. október 8-án érvényes Footgolf Országos Ranglista (footgolfranglista.hu) helyezettjei a 13 fős létszám eléréséig, a helyezésük sorrendjében (legfeljebb a ranglista 40. helyezéséig)

  • 1 fő: 1 szabadkártya (az MFGSZ elnöksége dönt róla)

Az első vb-t Lengyel Béla nyerte (Fotó: Kovács Bence)

A szenior kategóriában való indulásra jogosult játékosnak a kivívott kvalifikáció után nyilatkoznia kell, melyik kategóriában (felnőtt vagy szenior) kíván elindulni. Amennyiben a 12 kvalifikált játékos közül bárki jogosult, és úgy is nyilatkozik, hogy a szenior kategóriában kíván részt venni, akkor a magyar ranglistán következő játékos(ok) (legfeljebb a ranglista 40. helyéig) kap(nak) felkérést a felnőtt kategóriában való részvételre.

Női kategória: 2 fő

A Footgolf Országos Bajnokság 2018-as kiírásának első két helyezettje. Ha a két kvalifikált női játékos közül az egyik, vagy semelyik nem tudja vállalni az utazást, akkor legfeljebb a bajnokság 3. helyezettje kap felkérést a részvételre, azaz. az MFGSZ nem fogja a rendelkezésére álló kétfős keretet teljesen feltölteni. A női kategóriában részt vevő játékosoknak is szükséges a World Tour ranglistára regisztrálni.

Ex-pro kategória (volt válogatott labdarúgó): 2 fő

A Magyar Footgolf Szövetség választja ki. Profi ex-labdarúgónak az minősül, aki legalább egy alkalommal szerepelt a magyar nemzeti válogatottban.

Sportvezető: 1 fő

A Nemzetközi Footgolf Szövetség döntése értelmében minden ország egy sportági vezetőt delegálhat a világbajnokságra, aki játékosként is részt vehet a vb-n.

2016-ban az ötödik helyen zárt a magyar válogatott

Csapatkvalifikáció – helykiosztás (5 fő):

(Ahhoz, hogy a magyar csapat a vb-n pályára léphessen, az első két egyéni versenynap eredményei alapján az országnak a legjobb tizenhat nemzet között kell végezni, tehát a csapatversenyre kvalifikált játékosok pályára lépése az egyéni eredményektől függ!)

Footgolf Match Play League 2018 A Liga: első 3 helyezett

Footgolf Match Play League 2018 B Liga: első 2 helyezett

Amennyiben a fentiek közül bármelyik játékos egyéni kvalifikációt szerez, akkor a megüresedett hely(ek) kiosztásáról a Magyar Footgolf Szövetség – a szövetségi kapitány véleménye alapján – dönt.

Kerethirdetés: 2018. október 10.

A magyar ranglista rendszeréhez igazodva a kvalifikációs időszak 2017. október 9-én megkezdődött.

A Magyar Footgolf Szövetség a változtatás jogát fenntartja.

Magyar Footgolf Szövetség, 2017. 12. 22.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés