Mókás tények az ünnepekről!

A világon szinte mindenhol megünneplik a karácsonyt minden decemberben. Akadnak azonban olyan érdekességek ezzel az ünneppel kapcsolatban, amiről eddig nem is tudtunk. Íme, néhány ezek közül.

Tudtad például, hogy

1. Izlandnak nem egy, hanem 13 Télapója van? December 12-től kezdve naponta, egyenként lejönnek a hegyről és ajándékot hagynak a gyerekeknek.

2. Az amerikai kisállattartók 56%-a szokott karácsonyi dalokat énekelni kiskedvencének?

3. A fehér fenyő egyes részei ehetőek? Nemcsak a fenyőmag és a kéreg, hanem a tűlevelek is, amelyek magas C-vitamintartalommal bírnak. Teába főzni ideális.

4. A Jingle Bells című dalt eredetileg Hálaadásra írták?

5. Egy kétméteres fenyőfának átlagosan 7 évébe telik elérni ezt a magasságot? (Aztán jól kivágják őt. A fenyőfa című Andersen mesét olvasva szinte kedvünk támad műfenyőpárti zöldekké válni...)

6. Az első műfenyőket Németországban készítették zöldre festett libatollakból?

7. Rengeteg japán megy "tradicionális" karácsonyi vacsorát fogyasztani a KFC-be?

8. A "cipőt az ablakba" hagyomány onnan ered, hogy a legenda szerint az emberek élelmet raktak a lábbelijükbe Szent Miklós szamarainak, ő pedig ajándékot hagyott ott cserébe?

9. Egyszer egy szociális otthon takarodó után hazatérő 17 éves gyerkőce Mikulás módjára titokban a kéményen át próbált bejutni? Sajnos azonban beszorult, így kénytelen volt segítségért kiabálni. Kimentették és pár karcolással megúszta az esetet.

10. Indiana államban (U.S.A.) tényleg létezik egy Santa Claus (Mikulás) nevű város?


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés