Polly elkezdte komolyan venni a golfot

Cél egy amerikai ösztöndíj!

Kiss Polett Karolina, junior válogatott golfozónk remek szezont zárt 2017-ben, melynek köszönhetően átvehette az év junior lánygolfozójának járó díjat a Magyar Golf Szövetség Gáláján. A magyar golfozók Pollyja (2014-es indulása óta az Uniqa Sportnagykövete!) sorra szállította a jobbnál jobb eredményeket. A Junior Tour első helye bruttóban és a korosztályában egyaránt, valamint a junior lány ranglistát is az élen zárta. Emellett még klubcsapat bajnok is lett a Pannónia Junior Akadémia színeit képviselve. A büszke apukával, Kiss Ferenccel és Pollyval beszélgettünk.

HG A kislányod remek formának örvendett a szezon során, sokkal erősebb, mint az eddigi években. Minek köszönhető ez a formajavulás?

KF Polly elhatározása kellett hozzá. Hiába szerettem volna én korábban, hogy komolyabban golfozzon, neki kellett meghoznia ezt a döntést.Igaza lett az anyukájának, el kell engedni, ahová menni akar, és majd megunja a bulizást. Igaz, ő sem gondolta, hogy ez még 17 éves kora előtt megtörténik. Majdnem leestünk a székről, amikor Polly bejelentette otthon, hogy elege lett a célnélküli partikból, ezentúl megválogatja hova megy és kivel.

HG Igazi csapatként áll a család Polly mögött. Milyen módszerrel igyekszel/igyekeztek Pollyból kihozni a legtöbbet?

KF Polly, nem tipikus sportolói alkat, sőt! Fizikálisan nem is szabad túlterhelni, a tüdeje születése óta gyenge... de szerencsére az anyukája egy ideje foglalkozik az energetikai gyógymódok megismertetésével, így Pollyn keresztül élesben is megtapasztalhattuk ennek az előnyeit. Két éve folyamatosan kezelik, erősítik a fizikai és mentális állóképességét! Ezért bírta végig a szezont. Én azzal segítettem neki, hogy nem lógtam a nyakán a versenyeken, hagytam őt a saját hibáiból tanulni.

HG A te szezonod azonban nem volt valami sűrű. Az elmúlt évekből sok szép emléket őrzöl, ugyanis mind az Audi Quattro Golf Cup, mind a BMW Golf Cup sorozatok világ döntőin részt vehettél 2015-ben és 2016-ban. Azóta viszont nagyon kevés megmérettetésen indultál. Mi történt? Mi ennek az oka?

KF Nem mi, hanem kik...

Golf terén Polly és a kis unokám Benedek, a család Bubija. Nagy színész a kiscsávó, igazi csajozógép.

HG Polly, remekül teljesítettél idén! Neked milyen érzéseid vannak a szezonoddal kapcsolatban?

KP Pozitív! Igaza lett Istvánnak (Rózsa István, Pannonia Junior Academy – a szerk.), amikor 2016 telén beszélgettünk az akkori jelenről és az Academys lehetőségekről... amiben csak lehetett a segítségemre voltak Böndicz Gergővel, legyen az edzés, játék, vagy versenyzés! De, aminek nagyon örülök, hogy amiket István kért (…vagy inkább elvárt – Kiss Feri) tőlem, azokat sikerült teljesítenem! Fontos volt, megengedte, hogy a Pannonia mellett a Golftanyán és a bécsi úti Academyn is gyakoroljak! Nagy-nagy köszönet Szumega Petinek, aki 2014 óta bízik bennem és lehetőséget biztosít számomra a korlátlan gyakorlásra... hozzájuk, egyedül is ki tudok járni, gyakorolni, tehermentesítve ezzel apáékat!

HG Mi volt a 2017-es szezonod legemlékezetesebb pillanata?

KP Az iskolaváltás! Az Altisz suli (aagk.hu – kimondottan sportolókat foglalkoztató alapítványi intézmény – a szerk.) maximálisan támogatott évközben! Büszkék rám, hiszen én vagyok az első golfozójuk!

Ja, a golfban, a legemlékezetesebb?

A klubcsapat bajnokság. Senki nem hitte el, hogy megnyerhetjük! Igazából, talán mi sem... ezért volt az önfeledt ünneplésünk!

HG Karácsony felé közeledve… Melyik a legkedvesebb emléketek az ünnepi "csodavárásról"? Lassan már két éves lesz februárban a legfiatalabb családtag?

(Polly) Végre nem edzőtáborban leszek, hanem Bubival...

(Feri: ...max, ő is elkísér golfozni!

HG Mi a cél, jövőre, lesz-e valamiféle újévi fogadalmatok?

(Polly) Eddig sem volt és ezután sem lesz… a megfelelő összhang megtalálása a suli, a haverok és a golf között...

(Feri ...és a Család?!

(Polly) Ja igen, és a keresztfiam között, vele is sokat szeretnék együtt lenni, imádom!  Nem fogadalom, csak terv a részemről az, hogy jövőre szeretnék valamilyen módon kijutni külföldi versenyekre is, illetve készülök az előre hozott érettségire, amit szeretnék megcsinálni, és megpályázni egy amerikai ösztöndíjat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés