Év végi nyerőszámaink: 9, 6, 3, 1

Az év utolsó hazai footgolf versenyét Balatongyörökön rendezték. Az International Winter Footgolf Tour 2017/2018-as sorozat negyedik fordulójában, a Kató Néni – Golfclub Imperial Balaton Footgolf Versenyen számtalan helyzetben csak a 9-6-3-1-es szabály döntötte el a holtversenyeket. Bacskai Bence, Podusil György, Pusztai Panni és a Royal a nap nyertesei. A legnagyobb örömöt mégis egy bejelentés okozta a nap végén.

A december közepi időpont ellenére kedvező időjárás és fantasztikus állapotú pálya fogadta az ötvennél is több játékost a Balaton északi partján, persze a szervezőktől kapott tea jól jött a játék során.

Pontos statisztikai adat nincs róla, de az élmezőny talán még sosem volt ilyen sűrű egy honi versenyen. Az élen Bacskai Bence (Hole Hunters) végzett úgy, hogy csak a 9-6-3-1-es szabály döntött javára Podusil Györggyel (BFGT) szemben, hiszen mindketten 67 rúgásból fejezték be a par 72-es pályát. A harmadik helyen a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke, Hinora Ferenc (Royal) végzett két rúgással lemaradva Bacskai és Podusil mögött. A 4. és 9. hely között Németh Gábor, Kocsis Sándor, Czirbus Tamás, Balázsi Csaba, Mayer Zoltán és Zsuppán Péter között is csak a 9-6-3-1-es szabály döntött, miután mind 71 lövéssel fejezték be a napot.

A hétfordulós téli bajnokság negyedik köre után az abszolút kategóriában Bacskai átvette a vezetést Flink János (Outsiders) előtt, rajtuk kívül a szintén 300 pont fölé jutó Podusil a harmadik.

A 45 éven felüliek között Podusil mögött csapattársai, Kocsis Sándor és Balázsi Csaba végeztek a képzeletbeli dobogó második és harmadik helyén, a 9-6-3-1-es szabály miatt Zsuppán Péter csúszott le az éremről. Három körrel a vége előtt Podusil, Balázsi, Zsuppán a sorrend.

A hölgyeknél ma is Pusztai Panni (Hole Hunters) nyert, ahogy eddig minden alkalommal. Bölcsföldi Ágnes (Milan) lett a második, aki négy rúgásnyira tudta megközelíteni a magyar bajnokot. Balánné Szabó Zsuzsanna ért oda a harmadik helyre vasárnap. A képlet mit sem változott, hiszen mind a négy fordulóban az első, illetve a második helyen Pusztai, illetve Bölcsföldi végzett, nem is változott az első és a második kiléte. A mai fordulót kihagyó Bakos Henriette (BFGT) foglal még el érmes pozíciót.

A csapatversenyben a BFGT szorgoskodta össze a legtöbb pontot Balatongyörökön, megelőzve a Royal és az FTC gárdáját. Négy fordulót követően BFGT, Outsiders, EMFGSE a sorrend.

Bence és Panna örömhírt közölt ma

Az eredményhirdetésen a magyar szövetség különdíjjal jutalmazta Kuts Zoltánt (Milan), a sportág leglelkesebb játékosát. Az eredményhirdetésen jelentette be Pusztai Panna és párja, Bacskai Bence, hogy gyermeket várnak, ami igazán ünnepivé tette a hangulatot az év utolsó játéknapján.

EREDMÉNYEK

IWFT ÁLLÁSA

A sorozat 2018-ban folytatódik az 5. fordulóval.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés