Rózsa Dávid újra a csúcson

2015. és 2016. után ismét a legjobbak között

Rózsa Dávidnak ismét eredményes szezonja volt, telis-tele örömteli pillanatokkal. A tavaly megszerzett, hőn áhított felnőtt bajnoki címe után, 2017 júniusától match play bajnoknak is mondhatja magát. Az idény csúcspontjának az Universiadé részvételt nevezte meg. Felnőtt válogatott játékosunk sikeres versenyeinek köszönhetően az 'Év férfi golfozója' díjat is kiérdemelte.

 

HG Mit érzel most és mit jelent neked ez a cím?

RD Nagy örömöt, mert zsinórban harmadszor sikerült megnyernem ezt a címet. Tavaly és tavaly előtt az 'Év junior játékosaként' idén pedig felnőtt golfozóként. Őszintén szólva a szezon első felében inkább csak edzettem, versenyen nem nagyon indultam, és az érettségi miatt a Magyar Kupát is kihagytam.  Aztán a Match Play bajnokságon elkaptam a fonalat, majd az érettségi után sikerült néhány igazán jó versenyt produkálnom.

Minden szezon egy kicsit más. A 'csonka' idény miatt nem volt eredménykényszer magam felé, aztán evés közben megjött az étvágy...( nevet)

Hála Istennek a sérülések idén is elkerültek, csak az idény végén kellett kihagynom 10 napot a könyököm miatt!

HG Hogyan értékeled a szezonod?

RD Visszatekintve, elég rövid volt. Első részét, ahogy már mondtam az érettségire való felkészülés tette ki. A vizsgák után megkönnyebbülten vágtam bele a versenyzésbe és az eredmények is szépen jöttek. Több 'fénypontja' is volt az évnek. Kétséget kizáróan az egyik a Match Play bajnoki cím, amelyre már évek óta vágytam, de valahogy sosem jött össze. Idén azonban végre megtört a jég! Különösen örülök ennek, hiszen ez az egyik kedvenc játékformám, amit a személyiségek összecsapásának tartok.

Mégis, talán a 2017-es év legmeghatározóbb élménye, a Tajpejben rendezett Universiadé volt, ahol Horváth Marcellel együtt képviselhettük Magyarországot az egyetemi sportolók olimpiáján. Nem is az eredmény, hanem a szurkolók miatt, akik a megnyitó ünnepségen fantasztikus hangulatot és atmoszférát teremtettek a stadionban! 22 ezer fanatikus... még most is libabőrös leszek, amikor a magyar csapat bevonulására visszagondolok!

HG Eredmény szempontjából, melyikre vagy a legbüszkébb?

RD A Macedon és a Bolgár opent említeném. 5 nap alatt két mínuszos kört is játszottam, és mindkét bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhattam fel. A Bolgár Openen sikerült 3 nagyon kiegyensúlyozott napot produkálnom (+3, +1, -1).

HG Mi a helyzet a felnőtt válogatottal?

RD Nagyon örülök, hogy a junior nemzeti együttes után van már felnőtt válogatott is, így adott a folytonosság. Jó érzés volt hazai pályán, Zalacsányban elütőre állni az EGA Amatőr Férfi Divízió II-es Csapat Európa-bajnokságon, ennyi nagyszerű játékossal a mezőnyben. A válogatottról még annyit, hogy remek golfozók alkotják a keretet. Itthon elég szűk a keresztmetszet, amiből Szigeti Csaba szövetségi kapitány válogathat.

Ellenfeleinknél sokkal nagyobb a 'merítés', mégis a jelenlegi maximumot kihozta belőlünk. Bízom benne, hogy jövőre is sikerül egy jó eredménnyel előrukkolni!

HG Mi a célod a golffal?

RD Én nem szeretnék profi golfozó lenni, ezt már többször nyilatkoztam is.  Szeretnék jó amatőr játékos lenni, profi mentalitással!                                                                     

Ha lehetőségem lesz rá, természetesen elindulok néhány profi versenyen, (amatőrként) hogy megízleljem milyen is ez a világ belülről.

HG Téli tervek?

RD Jöhet a megérdemelt pihenés. Szeretnék egy kicsit kikapcsolni, majd januártól kezdődnek a vizsgák. Azt követően kezdődhet az alapozás. Erőnléti edzés, szimulátor játék, illetve külföldi egyéni edzőtábor, hogy minél inkább formába lendüljek a szezon kezdetére. Van még egy két tétel a bakancslistámon, amit szeretnék elérni és megteszek mindent a magam részéről, hogy ez sikerüljön is!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés