„Motiváltabb vagyok, mint eddig bármikor!”

(főkép: MGSZ)

Lugosi Tamás küzdelmes, de sikeres szezont tudhat maga mögött. A Magyar Golf Szövetség december 14-én megrendezett díjkiosztó gáláján az év profi golfozója elismerésben részesült. Tomi úgy érzi, eljött az ideje, hogy eggyel magasabb szintre lépjen, ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő szponzori háttér.

HG Az év végéhez közeledve sok mindennel számot vetünk az idei eseményekből. Hogy nézne ki a te évértékelésed?

LT A 2017-es év sok szép emléket adott. A rendelkezésemre álló lehetőségeket igyekeztem a lehető legjobban kihasználni. Ez részben meg is valósult, hiszen hazai és a külföldi megmérettetéseken is sikerült megvillannom, bár való igaz, az eredmények a szezon egyharmadától jöttek.

HG Ha mondhatunk ilyet, az idei szezonban halványabbra sikeredett a nemzetközi szereplésed, míg itthon toronymagasan megnyerted a profi ranglistát. Hogyan próbálsz jövőre erősebben visszatérni, hiszen a célod kvalifikálni magad egy elit tourra.

LT Igen, bár ez csupán egyetlen ütést jelent éves átlagban! Mivel év elején a saját pénzemből finanszíroztam a felkészülésem, így szezon közben komoly nyomás helyeződött rám. Az elmúlt két versenyzéssel teli évem a már jelentős tanítványi körömet is leépítette, így nehéz helyzetbe kerültem. Ezek a tényezők eredményezték azt, hogy nem tudtam felszabadultan játszani.

A hazai versenyeken sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom és külföldön is voltak Top 10-es eredményeim, mint például a Szlovák Bajnokságon elért 3. helyezésem, így megőriztem az országos ranglistán a vezető pozíciómat.

Két új támogatót is tudhatok magam mögött: a Kulcs-Soft Nyrt. és a Bellinvest segít. Nagyon hálás lehetek nekik, mert ha ők nem szponzorálták volna a szezonomat, biztosan nem teljesítettem volna ilyen szinten. Ezúton is nagyon köszönöm a támogatásukat! Nem megfeledkezve a Magyar Golf Szövetségről, az utolsó versenyemet teljes egészében finanszírozták!

Egy biztos, motiváltabb vagyok, mint eddig bármikor!

HG Mi volt a legkedvesebb emléked 2017-ből?

LT A szezonomból mindenképpen kiemelkedett a Szlovák Nyílt Profi Bajnokságon elért - 4-es (70;70) eredményem, amivel a dobogó 3. fokára állhattam. Ráadásul testvérem Balázs caddyzett nekem, így még boldogabb vagyok, hogy együtt élhettük át ezt a sikert.

HG Hogyan telnek, így karácsony közeledtével a napjaid, hogyan készülsz az ünnepre?

LT Ahogy eddig minden évben, a családunk együtt tölti a karácsonyt otthon, Gödön. Télen több időm jut a családra, barátokra, így igyekszem kihasználni ezt az időszakot és próbálok feltöltődni.

HG Mi vár rád a holtszezonban?

LT Ilyenkor a fizikum megalapozása és a swing technika átmentése a cél. Heti 4-5 konditermi edzéssel készülök a következő szezonra, Magyarország egyik legjobb fitnesz edzőjével Francisco Escalantéval, aki többek között Lajtai-Rózsa Csillát is edzi a holtszezonban.

Terveim között szerepel, hogy február végén, március elején 1-2 hetet ismét eltöltsek a Korineum Golf Klubban.

Készülök, amennyit csak tudok és meglátjuk, hogy mit tartogat a 2018-as szezon számomra!

HG Mégis, mit?

LT Rajtam nem fog múlni! Mint említettem, motiváltabb vagyok, mint valaha! A terveim a 2018-as évre, nagyban attól függnek, hogy sikerül-e nagyobb szponzorokat találnom. Szeretnék magasabb szinten versenyezni, de ezeknek az indulási költségei jóval magasabbak a Cseh Tourénál. Idén is sikerült megmutatnom, hogy képes vagyok a mínuszos score-ra és stabilabb játékkal, megfelelő szponzori háttérrel ott lehetek egy rangosabb touron és elkezdhetem gyűjtögetni a világranglista pontokat az olimpiára. Hiszek benne, hogy képes vagyok rá! Remélem, találok egy mentort, aki lehetővé teszi, hogy 110 százalékkal a versenyzésnek szenteljem magam.

Akik ismerik a magyar golfot, láthatják, hogy például Lajtai-Rózsa Csilla mekkora áldozatokat hoz azért, hogy a lehetőségei szerint a lehető legmagasabb szinten teljesítsen. Én is kész vagyok ezeket az áldozatokat meghozni, hogy akár Csillával együtt ott lehessünk a magyar színeket képviselve a 2020. évi, tokiói nyári olimpiai játékokon!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés