Kincses ajánló: Újra a pályán

Régen nem látott golfozó bukkant fel

A 2011-es év junior játékosa volt szerkesztőségünk vendége, aki a Budai Golf Club-ban kezdte pályafutását, és vált néhány év alatt a junior válogatott meghatározó játékosává. Majd hosszabb kihagyás következett, ám a tehetséges fiú leporolta ütőkészletét és visszatért a pályára sokak nagy örömére. Németh Olivérről beszélünk, aki néhány hónapos visszarázódás után beverekedte magát a felnőtt válogatott keretbe, melynek mezét a Golfünnep alkalmával ölthette először magára.

 

HG Egy ideig nem nagyon láthattunk a pályán. Mi volt az oka?

NO Sok minden közrejátszott. 18 évesen - kortársaimmal együtt - kiöregedtünk a junior válogatottból és nem volt nagyon alternatíva, hogy hogyan tovább. Akkoriban nem volt felnőtt válogatott, ami a folytonosságot jelenthette volna. Ekkor kezdetem tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetem, nemzetközi gazdálkodás szakán angolul, így a golf háttérbeszorult és kimaradt 6 év.

HG Nyáron mégis visszatértél...

NO A felnőtt válogatott az oka, amely nagy motivációt jelentett nemcsak nekem, de azoknak a srácoknak is, akikkel akkoriban nagy sikereket értünk el még 2007-ben és 2009-ben, amikor feljutottunk a Division 1-es European Boys' Team Championship-re. Sokan közülük - hozzám hasonlóan - abbahagyták a játékot, vagy pro-nak mentek, vagy szerencsét próbáltak profiként több-kevesebb sikerrel. Aztán jött egy lehetőség a válogatott révén, amiért úgy gondoltam érdemes visszatérni. Szigeti Csaba edzőmmel és a válogatott kapitányával sokat tettünk azért, hogy ismét formába lendüljek. Ennek eredménye az, hogy októberben, a Golfünnep alkalmával bemutatkozhattam a válogatottban…

Ha kíváncsi a teljes interjúra, akkor semmi esetre se hagyja ki a Hungarian Golf Magazin Kincses Kalendáriumának idei számát!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés