Kincses ajánló: Valami elindult…

- Interjú Tóbiás Zsolttal

Tóbiás Zsolt, a Highland pro-ja a 2017-es évet sosem fogja elfelejteni, ugyanis gyermeke született. Így különösen aktuális, hogy az utánpótlás nevelés fontosabb kérdéseiről, valamint az edzők magyarországi helyzetéről kérdezzük.

HG Hogyan látod az utánpótlás helyzetét Magyarországon?

TZSTapasztalataim szerint felívelő ágban van! Köszönhetően a két éve elindított Junior kosár programnak, amely által az első évben 27, míg a második évben már 62 14 év alatti tehetséges golfozó kapott dotációt (klubtagság, korlátlan range labda használat, 20 óra egyéni oktatást).

A program Hoffman István kezdeményezésére és támogatásával született meg, amit közösen dolgoztunk ki és emeltünk szövetségi szintre. A Magyar Golf Szövetség pozitívan fogadta a programot ésminden segítséget (anyagi forrást) megadott, hogy sikeresen működhessen. Ennek eredményeként, 2017-ben az Országos Junior Touron már több, mint 100 junior versenyző regisztrált! Emellett az iskolagolf is sok gyereket megmozgatott és kihozott a pályákra.

HG Miben kellene fejlődni az utánpótlás terén, és hogyan lehetne, véleményed szerint, tömegesíteni a golfot?

 

Ha kíváncsi a teljes interjúra, akkor semmi esetre se hagyja ki a Hungarian Golf Magazin Kincses Kalendáriumának idei számát!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés