A fejlődés útján

Vass Laura 2009-ben kezdett el golfozni, és azóta is töretlen szorgalommal és kitartással küzd azért, hogy valóra váltsa élete álmát! Augusztus óta újabb lépést tett efelé, ugyanis GCT Academy első növendéke lett. De hogy ki is ő és hogyan ismerkedett meg a golffal, elmondja az illetékes: Vass Laura.

 

HG Kérlek, mesélj egy kicsit magadról, hogy jobban megismerhessünk.

-20 éves vagyok, jövőre fogom befejezni egyetemi tanulmányaimat vállalati gazdaságtan és menedzsment szakon. Már kiskoromban is jelen volt az életemben a sport (igaz nem olyan szinten mint most), akkoriban az általános iskolám kézilabda csapatában játszottam.

HG Hogyan találkoztál a golffal?

- Először 2009-ben próbáltam ki a golfot édesapám hatására. Ő volt az, aki értesült egy, a tatai Old Lake Golf Club-ban szervezett nyíltnapról, és kapva az alkalmon elvitt, hogy megmutassa milyen izgalmas és érdekes ez a sportág. Aznap nagyon rossz idő volt, egész nap esett az eső. Emiatt testvéremmel csak ketten vettünk részt az oktatáson, így az edző kizárólag velünk tudott foglalkozni. Talán ennek is köszönhetem azt, hogy ennyire megszerettem a golfozást.

HG Mit jelent számodra a golf? Hobbi, vagy annál azért kicsit több?

- Több, mint hobbi, ha tehetem próbálok minél több időt a pályán tölteni. Számomra a kikapcsolódást és a feltöltődést jelenti.

HG Hogyan tudod összeegyeztetni a golfot, a folyamatos edzéseket a tanulással? Hogyan viszonyulnak az osztálytársaid, barátaid, hogy ilyen szinten golfozol?

- Kezdetben nagyon nehéz volt összeegyeztetni a tanulást a golffal. Amióta egyetemre járok próbálom úgy összeállítani az órarendem, hogy lehetőség szerint minél több szabadidőm maradjon és ki tudjak menni Tatára gyakorolni.

Elvittem néhány barátomat Tatára, hogy bemutassam nekik, milyen is a golf, amit ők is kipróbáltak. Azóta tudják értékelni az eredményeimet és mindenki nagyon örül a fejlődésemnek, a sikereimnek, valamint ennek az újonnan jött lehetőségnek és támogatnak benne.

HG Milyen érzés a GCT Academy tagjának lenni? Milyen lehetőségek rejlenek ebben az együttműködésben?

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek a GCT Academy első tagja. Nagyon nagy kihívást jelent számomra, hogy megfeleljek az irántam támasztott elvárásoknak. Remek lehetőség számomra, hogy jó edzőkkel még hatékonyabban tudjak fejlődni.

HG Mit kaptál eddig a golftól, és mit szeretnél még elérni általa?

- Nagyon sok mindent kaptam a golftól az elmúlt években, segített fejleszteni a koncentrációmat, és kitartóbbá váltam. A versenyek során sok új emberrel ismerkedtem meg. Jövőbeli célom, hogy folyamatosan tudjak fejlődni, jobbá és stabilabbá váljon a játékom.

HG Ha éppen nem golfozol vagy tanulsz, hogyan kapcsolsz ki?

- Általában a barátaimmal, családommal szoktam tölteni a szabadidőm vagy pedig zenét hallgatok, filmet nézek.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés