Csapat Európa-bajnokság - jól állta a sarat a magyar junior válogatott

Törökországot megelőzve a nyolcadik helyen zárta a nyitó kört a mezőny egyik legfiatalabb együttese, a magyar junior válogatott a Lengyelországban rendezett EGA Divízió II-es European Boys' Team Championship-en. Az első napot követően Böndicz Gergő szövetségi kapitány értékelt:

 „Az időjárás a gyakorló napokhoz hasonlóan nem volt kegyes a játékosokhoz. Ennek ellenére a srácok megmutatták, hogy van tartás bennük, hiszen tisztességesen helytálltak a hűvös, esős körülmények között.

A legjobb magyar eredményt kiegyensúlyozott játékot hozva, Závaczki Bálint érte el, aki 77 ütésből teljesítette a par 72-es Krakow Valley Golf pályáját. Szorosan a nyomában következik Greff Bálint 78-cat játszva. Holló Zsombor szintén igyekezett minél jobban alkalmazkodni a felázott talajhoz. Ő 80-as eredménnyel zárta az első stroke play napot.

A mai nap legszélsőségesebb teljesítményét Rózsa Dani produkálta, aki szakadó esőben a pálya első felét +10-zel teljesítette, míg a második kilencet even par-ra hozta, bizonyítva, hogy a golf 18 lyukig tart.

Hasonló score-ra volt képes Sárközi Ricsi, aki igazságosan osztotta el +10-es eredményét a pálya két felén, +5: +5 arányban.

Újoncot is avattunk a szerdai játéknapon a válogatottban, Kemény Kevin személyében, aki jó teljesítményt nyújtva, +13-as körrel mutatkozott be a nemzeti együttesben.

A nációk versenyében az első stroke play-t követően a 8. helyet foglaljuk el Törökországot megelőzve. Ez a realitás! Ha megnézzük a csapatok hcp átlagát, a papírforma érvényesült.

Bizakodóan tekintek a következő körre, hiszen benne van a srácokban egy jobb score lehetősége. A match play, pedig egy másik kávéház, ahol lehetőségünk lehet a bravúrra.”

 

A Teljes Eredménysor ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés