Új fejezet kezdődik - Csányi Olivér Amerikában!

Gyorsan elröppent az idő. A kissé dundi, mindig mosolygós magyar srác a szemünk előtt érett férfivá, a 2017-es év magyar bajnokává és a fiatalok példaképévé. Talán a sors fintora, hogy tinédzser évei végeztével, éppen a 20. születésnapját követően indul el egy újabb úton.

Újabb bajnoki fecske helyezte át időlegesen székhelyét Amerikába. Csányi Olivér sok szép és meghatározó emlékkel a háta mögött kezdi meg életének újabb fejezetét.

A mozgás kiskora óta meghatározó szerepet tölt be az életében. Éveken át kézilabdázott a Budapesti Honvéd színeiben, majd később szülei golfszeretete rá is átragadt. Kis idő elteltével úgy érezte, a golfpálya az új otthona, ahol kiteljesedhet. A Budapest Highland Golf Club ösztöndíjas programjában kezdte el pályafutását, majd rövid időn belül, 2012-ben, már a magyar junior válogatott tagja volt. 2013-ban az a megtiszteltetés érte, hogy képviselhette Magyarországot Európa egyik legrangosabb 16 év alatti utánpótlás tornáján, a Young Masters-en.

A magyar golfos közösség sok mindent adott neki. Barátokat, kapcsolatokat, sikereket és persze kudarcokat is, amiből erőt merítve egyre érettebbé vált.

Kiemelkedő eredményei közé tartozik a 2015-ben elért junior ranglista első helye, a 2016-os Ciprus Amatőr Férfi Nyílt Bajnokság dobogója. Emellett elnyerte 2016-ban „Az év férfi golfozója” címet, valamint eddigi karrierje csúcspontjaként, megnyerte a 2017-es magyar bajnokságot is.

Hogyan folytatódik a története?

Ez csak Olivéren múlik! Jelenleg már Amerikában, a William Jessup Egyetemen van - erről, édesapja, Csányi László számolt be lapunknak:

„Az első benyomások pozitívak! Ez egy kisebb egyetem családias hangulattal. Mindenki nagyon kedves és segítőkész. Az első napok a beilleszkedéssel teltek. Olivér megismerkedett szobatársával, egy focista fiúval, golfozó csapattársaival, valamint edzőjével, akivel már néhány tréningen túl is vannak. Az egyetemi golf csapatba bekerülni nem lesz sétagalopp az edzőnek határozott céljai vannak. Szeretné megismételni, vagy túlszárnyalni a tavalyi történelmi, egyetemi bajnokságban elért 8. helyezést. Egyelőre minden új Olivérnek. A pályák greenjei is mások, mint amit itthon megszokott. Ennek ellenére már eagle-t és mínuszt is sikerült játszani. Egyszóval jó úton halad! A körülmények nagyon jók! Bízom benne, hogy minél előbb felveszi a ritmust és beilleszkedik!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés