Az igazi hősök, köztünk járnak

Egy újabb bajnokság veszi hétvégén kezdetét, és ahogy idén több rangos tornánál megszokhattuk, ezúttal is rekordnevezésről lehet hallani. A magas részvételi arány nagyobb felelősséggel is jár az otthont adó klub részéről, hiszen meg kell teremteniük a játékosok számára a tökéletes és zavartalan játékélményt. Ebben elévülhetetlen érdemeket tulajdoníthatunk az önkéntesek munkájának, akik időt és energiát nem sajnálva támogatják szeretett klubjukat. Így volt ez a 28. Junior Magyar és Nyílt Bajnokságon is, ahol olyan csodálatos segítők álltak a klub rendelkezésére mint Saághy Margit, Szálasi Margit, Zsadányi Ildikó, Dr. Gáspárdy Gyula, Gulyás Gyula, Miszlai Sanyi, Saághy Pál, Szálasi Rudolf, Kötél Balázs és a Szloboda család: Váradi Andrea, Szloboda Bence, Szloboda István. A következőkben Varga Adél, a Balaton Golf Club Egyesület igazgatóhelyettesének köszönetnyilvánítását tolmácsoljuk.

 „A már előbb említett vállalkozó szellemű klubtagok segítséget nyújtottak mind a startoltatás során, az online scoringnál, a hajnali startcsomag elkészítésénél, a green javításnál és nem utolsó sorban a vízhordásnál is. Egyszóval pótolhatatlan volt a hétvégén tett munkájuk, és ezért szeretnénk köszönetet mondani nekik – folytatta Adél a dicsérő szavakat.

Fontos az emberek életében, hogy segítséget tudjanak adni másoknak, ne csak elvárják azt, hiszen a mai rohanó világunkban nem mindig fordítunk elégendő időt arra, hogy odafigyeljünk másokra. Így példa értékű, ahogy az önkéntesek bizonyítottak a hétvégi junior bajnokságon. Önzetlenül időt és energiát nem spórolva döntöttek arról, hogy a hétvégét nem magukra és pihenésükre, hanem klubjukra szánják.

Egy klubhoz való tartozás egyfajta biztonságérzett tud nyújtani mindenki számára, mert tagadhatatlan, hogy az ember társas lény. Épp ezért, amikor egy közösségről beszélünk, akkor egyúttal azokról az egyénekről is szó van, akik a közösséget alkotják. Az egyén és a közösség, illetve a közösség tagjai tehát kapcsolatban állnak egymással, függetlenül attól, hogy kisebb vagy nagyobb az adott társaság. Ők pedig bizonyították, hogy számukra a klubéletben való részvétel mennyire fontos, és képesek ezért akár áldozatokat is hozni. Amit sajnos manapság egyre kevesebbszer tapasztalhatunk.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy bármennyire tökéletesen működnek a rendszerek, az önkéntesek jelenléte a társadalomban pótolhatatlan. Így ezek az aprónak tűnő, ám de hatalmas jelentőséggel bíró cselekedetek, a legfontosabb értékeket hordozzák önmagukban. Ezért válnak ők a hétköznapok hőseivé, mert nem csak az önös érdekek mozgatják őket, hanem figyelnek mások jólétére és a saját közösségük építésére is.

Mert nem elég csak egy közösséghez vagy klubhoz tartozni, hanem egy kellemes légkört is ki kell alakítanunk ahhoz, hogy otthonosan tudjuk magunkat ott érezni. A baráti légkör megteremtéséhez pedig az önkéntes munkák nagyban hozzájárulnak. Ahogyan azt tették most hétvégén a golfklub tagjai.

A verseny sikerét nem csak az önkénteseknek köszönhetjük. Természetesen a kollégák kitartó és emberfeletti munkáját is ki kell emelnem. A pályamunkások és a klubház munkatársai is erőn felül teljesítettek. Több napon át tartó, napi 16 -17 órás koncentrált munkájukkal járultak hozzá a közös sikerhez. Külön köszönet illeti partnereinket is segítségükért. (Forest Hills Golf Club, Golfclub Imperial Balaton, Völgyikút Ház).


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés