Hatalmas elismerést kapott Jancsik Renáta Amerikában

Jancsik Renáta a múlt hétvégén ünnepélyes keretek között vehette át az Észak-Florida Junior Golf 2017 tavaszi bajnokának járó díját. Hogy mit jelent ez a Floridában élő magyar junior válogatott, valamint a Pannonia Junior Akadémia tagja számára, erről számolt be lapunknak:

- Izgatottan vettem kezembe a díjat, amit egy nagyon elegáns bankett formájában osztottak ki a TPC Sawgrass klubházában.

Ez volt az ötödik szezon, amikor indultam, a másodikban megnyertem a Foundation Girls (kezdő) kategóriát, akkor döntöttem el, hogy egy nap szeretném hazavinni a „nagylányok” (haladó) díját is. Nagy örömömre ez a nap sokkal hamarabb érkezett el, mint vártam. 14 évesen az egyik legfiatalabbként hozhattam el a 13-18 éves lány kategória legnagyobb díját.

HG Kérlek, avasd be az olvasóinkat, hogy milyen versenyeken kellett indulnod és jól szerepelned, hogy ezt elérd.

- A North Florida Junior Golf (röviden NFJG) Észak Florida legnagyobb junior versenysorozata, ami évről évre rohamosan népszerűsödik.

Legjobban úgy tudnám körbeírni, hogy olyan, mint US Kids nagytestvére. Nehezebb, taktikásabb pályákon rendezik meg, hosszabb elütőkről. Ide már kérnek egy bizonyos színtű stabil játékot a bekerüléshez is, a korosztályon belül pedig a játékosokat játékuk erőssége szerint is csoportosítják.

A lányok legnagyobb létszámban itt indulnak, a tavaszi szezonban például több mint 37 lány versenyzett a 13-18 korosztályban.

A pontrenszer pedig a nagy tourokéhoz hasonlóan működik, a helyezések után pontokat gyűjtenek a versenyzők. Külön öröm számomra, hogy úgy nyertem meg ezt a szezont, hogy nem tudtam indulni néhány versenyen, mivel több hétig itthon versenyeztem, illetve a válogatottal az EOHT-n képviseltem Magyarországot. Összesen 8 versenyen indultam a 11-ből, ebből 3 győzelem született és mind a nyolc alaklommal a top 5-ben végeztem, 82 ütésátlaggal.

HG Mikor láthatunk legközelebb Magyarországon? Milyen válogatott versenyek várnak még rád idén?

- Sajnos erről még nem tudok semmit mondani, most az iskola mellett az iskolai golf szezon is elkezdődött, ahol magas célokat tűztem ki magamnak ismét, ezekre koncentrálok most, de természetesen amennyiben szükség van rám, indulok. Legszebb golf élményeim között szerepel minden válogatott verseny!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés