„Ez a díj mindannyiunk érdeme!”

Dietrich Tamás, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke boldogan nyilatkozott a történelmi, zsinórban a harmadik Monarchia Kupa megnyerését követően, ugyanis ezzel a győzelemmel végérvényesen magunkénak tudhatjuk a Nettó Vándor Kupát.

„Ismét néhány hihetetlen napon vagyunk túl. Amit legelőször kiemelnék az a csapategység. A szenior válogatott minden tagja segítette egymást és egy emberként örültünk az újabb diadalnak! Ennek örömére megtanítottuk Jakobi László Szövetségi kapitányt úszni, aki nagyszerű munkát végez! Jó érzékkel jelöli ki a kerettagokat egy-egy versenyre.

Tovább emeli a győzelem értékét, hogy mindezt egy nehéz, 6130 m hosszúságú European Tour pályáján sikerült elérnünk, amely hozzávetőlegesen 350 m-rel hosszabb volt, mint a balatonudvari, vagy a Szenior Európa Bajnokságnak otthont adó pálya.  Másrészről a green olvasása sem volt egyszerű, a breakek nem nagyon jöttek. Itt azonban ki kell emelni a kapott Birdie Book-ot, amely nagyszerű segítség volt, ebben lehetne fejlődnünk itthon is.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ott lehettem ezen a tornán és a nettó csapat utolsó embereként a legtöbb nettó stableford pontot gyűjtve (39) hozzájárulhattam a győzelemhez! Nem akármilyen utolsó ütés volt, hiszen a forgreen-ről gurítottam a lyukba. Érdekesség a tornával kapcsolatban, hogy idén 24 nettó ponttal több kellett az első helyhez, valamint a mezőny is sokkal szorosabb volt. Ez bizonyítja azt, hogy a nemzetek egyre komolyabban veszik a baráti tornát, melynek célja, hogy az országok küldöttei évről évre erősítsék a valamikor összetartozó országok sportolóinak barátságát.

Külön öröm, hogy a Nettó Vándor Kupa végérvényesen hozzánk került, mivel egymás után háromszor: 2015, 2016 és 2017-ben is elnyertük.  Jelenleg nálam van és bár olyan szép, hogy örökre megtartanám – nevet fel -, de természetesen a csapattal együtt közösen eldöntjük a későbbiekben, hogy hol legyen a méltó helye. Gratulálok a nettó csapat tagjainak: Jakobi László, Dietrich Tamás, Dietrich Gábor, Máthé István, Malatyinszki Tamás, Koplányi Tibor.

Ami a bruttó csapat teljesítményét illeti:

Egyrészt óriási meglepetés, hogy Horvátország válogatottja nyert, akik véleményem szerint nem sokkal járnak előrébb, mint a magyar golf sport. Ez is mutatja, hogy egy kis szerencsével és jó formaidőzítéssel oda lehet keveredni a dobogós helyekre. Bruttó csapatunk ezért mindent meg is tett, ugyanis az első napon csupán 3 bruttó pontra volt a második helytől. A legtöbb pontot ők, akárcsak a nettó csapatunk, a greensome játékban bukott. Ebben mindenféleképpen fejlődnünk kell a jövőben. A Nagy István, Kovács Titusz, Horváth Joseph, dr. Takács János, dr. Horváth Péter és Darázs Attila fémjelezte társaság remekül helytállt, az ötödik helyen végzett. Nagyon szurkolok nekik, hogy kijöjjön nekik is a lépés a következőkben. Ki tudja, már lehet a II. Golfünnep alkalmával! Köszönöm mindenkinek a részvételt és ilyen odaadással kell végeznünk a munkát a jövőben is!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés