Visszatekintő: Rózsa Dávid értékelése a Match Play Bajnokságról

 

Rózsa: „Nyomás nélkül játszom a hétvégén"

Felnőtt válogatott golfozónk, Rózsa Dávid remek formának örvend és kis túlzással állíthatjuk, a kisoroszi pályát már hazai terepnek tekintheti, ugyanis sok szép emlék fűzi a Magyar Golf Club-hoz. Bár saját bevallása szerint, nem sikerült teljesen betörnie a Match Play Bajnokság alkalmával, hiszen az első kilenctől még mindig tart egy picit. Ahogy ő fogalmazott: „A pálya első fele nagyon szűk és mindenhonnan integetnek az out karók!”

 

„Elég hihetetlen, hogy sikerült megnyernem a Match Play Bajnokságot! Egy éven belül már a második bajnoki címemet ünnepelhetem Kisorosziban, és ha ehhez hozzátesszük, hogy öt ével ezelőtt itt nyertem meg életem első Junior Tour-ját, akkor bátran mondhatom, hogy örökre a szívembe zártam a pályát.

Nagyon élveztem minden csatát. Az egyik legkülönlegesebb mégis az öcsémmel vívott párharc volt. Próbáltam kizárni a családi köteléket és csak a saját játékomra koncentrálni. Az ütközet előtt voltak kétségeim a verseny kimenetelét illetően, de az első szakaszok után már magabiztos voltam. Dani jól játszott, egyre érettebb. Őt egy kicsit megzavarta az elején jött hirtelen eső, így sikerült némi előnyre szert tennem. A tapasztalatommal jól sáfárkodtam, így fenntartom a családon belüli hierarchiát. Remélem ez még sokáig, így lesz! – nevet fel.

A pályát ettől függetlenül még mindig nem tudtam teljesen betörni. Az első kilenctől mind a mai napig tartok kicsit. Nagyon szűk és mindenhonnan integetnek az out karók! A második kilenc valamivel nyitottabb, sokkal jobban fekszik a stílusomnak. Érdekesség, hogy a sokak által nehéznek tartott 17-es szakasz, az egyik kedvencem. Ott sikerült lezárni és kezet rázni Csányi Olivérrel, Rózsa Danival és Greff Bálinttal is.

Az idei terveiről is beszélt:

Az érettségi után egy nagyobb teher lekerült rólam a suli miatt. Így teljes erővel készülhettem a Magyar Bajnokságra, bár a kiesett edzésszámot (érettségi miatt) nehéz volt pótolni. Júliusban, pedig a Zalacsányban rendezett Amatőr Csapat Európa-bajnokságon (Divízió II.) játszunk a felnőtt férfi válogatottal."

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés