Bajnokavatás Match Play módra

Címvédés és új bajnokok a kisoroszi golfmaratonon

A mostani hétvége nemcsak a F1-es Kanadai Nagydíj, vagy a Francia nemzetközi teniszbajnokság, a Roland Garros weekend-je, hanem az VI. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság időpontja is volt, amely fordulatokban gazdag parázs csatákat tartogatott a Kisorosziban található Magyar Golf Club pályáján. A vasárnapi záró és döntő nap óriási küzdelmet hozott, mindenki kitett magáért, sok jó teljesítményt láthattunk, a figyelem középpontjában mégis a döntők álltak. A tét nem volt kisebb, minthogy kik lesznek a 2017-es Nyílt és a Magyar Match Play Bajnokok!

A női- és a férfi-döntő is érdekesnek ígérkezett, így nehéz volt megtippelni, kik jöhetnek ki a párharcokból győztesen.

A nőknél a Morozova Sofia gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, ugyanis a stroke play körben a legjobb női eredményt hozva, utána pedig Jaczkovics Emma Évát, Czernecki Laura Pannát (elődöntő), majd a fináléban Vadkerti Adélt (aki megvédte hazai címét) legyőzve nyerte meg a nemzetközi kategóriát. A nyílt kategória harmadik helyén Kiss Polett Karolina zárt, aki Czernecki Laura Pannát győzte le a bronzmeccsen.

Nemzetközi: 1.  Sofia Morozova 2. Vadkerti Adél 3. Kiss Polett Karolina 

Hazai: 1. Vadkerti Adél 2. Kiss Polett Karolina 3. Czernecki Laura Panna

A népesebb férfi mezőnyben meg volt az esély, hogy a nemzetközi döntőben magyar golfozóknak szurkolhassunk. Ám Greff Bálint és Rózsa Dávid is kikapott ellenfelétől az elődöntőben, így az ő meccsük a nyílt kategória dobogós helye mellett, a magyar bajnoki címről is döntött. Végül az összecsapás Rózsa Dávid győzelmével zárult, így a tavalyi Kisorosziban megszerzett felnőtt bajnoki címe után, most egy magyar match play elsőségnek örülhetett. Dávid Csányi Olivért, Rózsa Dánielt és Bálnát legyőzve végzett a haza mezőny élén. A magyar dobogó harmadik fokára korosztályos bajnok (2015-2016) és Magyar Kupa győztes (2016) Závaczki Bálint állhatott.

A nyílt kategóriában pedig a szlovén Strim Zan Luka győzelmével zárult, aki Morozova Sofiahoz hasonlóan rajt-cél győzelmet aratott. A második helyen Swirner Timothy végzett.

Nemzetközi: 1. Strim Zan Luka, 2. Zwirner Timothy 3. Rózsa Dávid

Hazai: 1. Rózsa Dávid, 2. Greff Bálint, 3. Závaczki Bálint


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés