Újabb forduló, újabb győztes

Kovács Titusz nyerte a GCT zalacsányi fordulóját

A balatonudvari és a hencsei állomások után, június 4-én, vasárnap Zalacsányba látogatott a GCT Tour népes mezőnye, hogy a Robert Trent Jones, Jr. által megálmodott, 18 szakaszos Zala Springs pályán újra egymásnak feszüljenek. A harmadik fordulóban új győztest is avattak, ugyanis Meznerics Gergely és Zilahy Csaba után ezúttal a többszörös szenior bajnok, Kovács Titusz emelhette magasba a bruttó győztesnek járó díjat. A nagy hőségben zajló GCT Tour megmérettetés az impozáns létesítményben mindenkit lenyűgözött, így a siker ezúttal sem maradt el.

A Zala Springs Golf Resort igazi kuriózumnak számít a hazai pályák között, hiszen olyan miliőt varázsol a festői Zala-völgybe, amely maximális kikapcsolódást és feltöltődést biztosít minden résztvevőnek. Több kiemelkedő teljesítményt láthattunk, a pályán heroikus küzdelem zajlott.

A nap egyik hőse ezúttal Kovács Titusz volt, aki igen jól szerepet. Tavaly például ezen a helyszínen ünnepelhette 3. szenior bajnoki címét. Vasárnap 80-as ütésszámával érdemelte ki a bruttó első helyezetnek járó díjat, Magyar Tibor (81) és a GCT balatonudvari nyitóállomását megnyerő Meznerics Gergely (82) előtt. A 4. helyen a 2017-es szenior bajnokság bronzérmese, Horvath Joseph végzett, Rózsavölgyi Jánossal megegyező +11-es score-ral, míg amerikai barátja Martin Michael a 6. pozícióban zárt. A mezőny legjobb női eredményét Kovácsné Földesi Katalin (+18) érte el.

A bruttó mellett, ahogy lenni szokott, nettóban is értékelték a résztvevőket, akik közül a három legjobbat díjazták. A felnőttek „A” kategóriájában Tuba Péter győzött, Magyar Tibort és Székely Tamást megelőzve, míg a „B” mezőnyben az előző forduló után ismét Rozman Péter diadalmaskodott, Vargha András, illetve Zsimán József Alpár előtt.

A szenioroknál is két kategóriát értékeltek. A szenior „A” mezőnyben Molnár Mihály, Rózsavölgyi János, Kovácsné Földesi Katalin volt az első három. A „B” kategóriában pedig Dr. Varga Irén, Palotásné Horváth Zsuzsanna, dr. Kománovics Ibolya érdemelt tapsot teljesítményéért.

Emellett „Longest drive” (sárga, piros, kék) és a „Nearest to the pin” (sárga, piros, kék) díjakat is kiosztottak.

Ahogy az elmúlt fordulók alkalmával, a zalacsányi állomáson is igazi közösségi élmény volt, ahol a gasztro különlegességek ezúttal sem hiányoztak. A nap hamisítatlan lounge hangulattal, élő zenével zárult.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés