Golf és barátság!

A hetven éven felüli, szuper szenior versenyzők hazai bajnoksága Lakatos Vilmos győzelmével zárult, aki immáron négyszeres szenior és háromszoros szuperszenior bajnoknak mondhatja magát. Eredményét még inkább felértékeli, hogy 4 héttel az operációja után, orvosa tiltása ellenére indult el a bajnokságon. Vili bácsi, a golf társaság-kovácsoló erejét emelte ki értékelésében.

„Nem annyira az eredmény, sokkal inkább az számított, hogy sikerült lejátszanom az 54 lyukat. Egy ilyen rangos eseményen valamennyi szeniornak képviselnie kellene magát, így én sem maradhattam le róla annak ellenére sem, hogy kifejezetten nem tanácsolták az indulást. Az utolsó napot például már abszolút rutinból játszottam le: összetett lábbal, csupán karból ütve.

Az esemény lehetőséget adott arra, hogy a hazai versenyzőkön kívül, sok külföldön élő hazánkfia és szomszéd országbeli golfozó is visszatérjen erre a versenyre, és találkozzanak barátaikkal. Jó volt látni, ahogy a golf összehozza az embereket, összekovácsolja a társaságot. A jó hangulatban és flottul lezajlott torna során baráti beszélgetések folytak, megkoronázta ezt a sport iránti szeretet, ami körüllengte a tornát.

A külföldiekről példát vehetünk. A sporthoz való hozzáállásuk példaértékű. A lengyel Mills Errol-t hoznám fel példaként, aki végig felebaráti volt. Az utolsó napon nyugtatott: „Vili bátyám gyere csak nyugodtan”. Majd a díj átvétele után is felém fordult először: „Öröm volt veled játszani!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés