Világsztárral a pályán

Csikós, Kim Rasmussen-nel golfozott

Szenzációs élményben volt része a Golfiesta elnökének, Csikós Gábornak, akiről talán kevesen tudják, hogy a családja és a golf mellett a másik nagy szerelme a kézilabda. A korábban játékosként és edzőként is helytálló pro edzőnk pár nappal ezelőtt a Magyar Női Kézilabda Válogatott Szövetségi Kapitányával, Kim Rasmussen-nel golfozhatott az Academy Golf Budapest pályáján. Mint kiderült, nem egyszeri találkozásról van szó, ugyanis a sikeredző a jövőben Gábor kalauzolásában szeretné felfedezni Magyarország golf desztinációit. 

„Tavaly találkoztam vele először az Academyn. Már akkor kedélyesen elbeszélgettünk és természetesen volt közös témánk. A kézilabda mellett, - mint kiderült - nagy golffanatikus is, és amikor ideje engedi, szívesen ragad ütőt. Segítettem neki egy balkezes ütőkészlet kiválasztásában és az akkori társalgásból mára barátság lett. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, így adódhatott egy nem mindennapi lehetőség, hogy golfozzunk együtt.

Egy nagyon nyitott, sztár allűröktől mentes, szimpatikus, tisztelettudó személyiség, aki vérbeli profi. Pontosan tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy a következő világbajnokságra kivezesse a Magyar Női Kézilabda Válogatottat. Elárulta, hogy főleg a mentalitáson és hozzáálláson kell javítani a csapaton belül, hiszen a tehetség, a játéktudás adott.

A golfhoz való hozzáállásában is ez tükröződött. Végig figyelt és igyekezett megfogadni a tanácsaimat. Egy 17 hcp körüli játékosról beszélünk, aki hihetetlen fizikális erővel bír. Például az Academy 1-es szakaszának par 3-asát 20 méterrel túlütötte. Nála igazából, a rövidjátékon kell majd csiszolni.

Összességében, igen extra élmény volt vele játszanom, olyan volt, mintha egy világhírű golfjátékossal tettem volna. A személyisége nagyon motiváló volt. Lesz még folytatás, ugyanis megbeszéltük, hogy a nyár végén újra találkozunk egy 18 lyukas magyarországi golfpályán.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés