„Tiszta lappal az új és remélhetőleg eredményes korszakba!”

Minden készen áll a Magyar Szenior Nyílt Bajnokságra

Dietrich Tamás, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke is bekerült a frissen megválasztott Magyar Golf Szövetség elnökségi tagjai közé. Célja, hogy a jövőben a juniorok mellett a szeniorok nagyobb hangsúlyt kapjanak. Ezen felül a jövő héten megrendezendő XXVIII. Magyar Szenior Nyílt Bajnokságról is kérdeztük.

 „A Magyar Senior Golfozók Társaságának elnökeként a célom az, hogy bevonjam a szeniorokat a Magyar Golf Szövetség munkájába, akik az elmúlt időszakban nem igazán voltak aktívak. Az már részletkérdés, hogy ez melyik oldalnak volt a hibája. Új korszak kezdődött, tiszta lappal indulunk.

Másrészt - magától értetődően - én a szeniorok érdekeit fogom képviselni a Magyar Golf Szövetség elnökségében, ahol az egyik célom az, hogy a juniorok mellett a szeniorok, valamint más korcsoportok is megkapják a megfelelő figyelmet.

A másik fontos cél, hogy a golfot, mint sportot elfogadottá tegyük Magyarországon, mert még mind a mai napig szenved a sztereotípiáktól. Nem tekintik sportnak a köztudatban, s ezáltal nehéz rávenni az embereket, hogy aktív tagjai legyenek a magyar golftársadalomnak. Ezt a tévhitet kell ledöntenünk és ebben kell fontos lépéseket tennünk az elkövetkező időszakban.

Természetesen faladatunk az is, hogy a következő olimpiai játékokon magyar golfozó is ott legyen és ehhez a megfelelő támogatásokat nyújtsuk.

Ezen gondolatokat fogom ajánlani az Elnökségnek a jövőre vonatkozóan.

HG Hogyan haladnak az előkészületek XXVIII. Magyar Szenior Nyílt Bajnoksággal kapcsolatban?

- Minden remekül halad. A pálya nagyszerűen van előkészítve és 11-es gyorsaságú greenek várnak majd a játékosokra, így mindenképpen javasolnám a hétfői gyakorlónapot a résztvevőknek.

Összesen 77 fő jelentkezett az idei bajnokságra, amely bár némileg elmaradt a tavalyi számtól, ettől függetlenül a mezőny hemzseg a jobbnál jobb játékosoktól.  Az indulók között 20 külföldi golfozó is tiszteletét teszi, akik Ausztriából, Szlovéniából, Csehországból, Hollandiából, Németországból, Lengyelországból, Dél-Afrikából, valamint Amerikából érkeznek Máriavölgybe. Külön öröm, hogy a teljes magyar szenior Eb keret részt vesz a versenyen.

Újdonság, - először a szenior bajnokságok történetében,- hogy nem hivatalos stroke-hcp formában csapatversenyt (4 fő/csapat) hirdetünk, ahol a 3 legjobb eredményt számítjuk majd be. Erre még továbbra is lehet jelentkezni. Célja, a társaság tagjainak összefogása, ahol többek között az is kiderülhet, hogy a szenior válogatott nettó vagy bruttó csapata a jobb a nettó stableford pontok tekintetében.  

Örömmel jelenthetem be, hogy a Magyar Szenior Bajnokság dobogós helyezettjei részére, Jakobi László tagtársunk, a Jakobi Koncert Kft. vezetője ebben az évben is koncertjegyeket ajánlott fel.

Sikeres versenyt kívánok valamennyi résztvevőnek!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés