Éles küzdelem a Szenior Tavaszon

Horvath Joseph szállította a nap legjobb eredményét

Május 11-én, immár másodszorra rendezték meg a Magyar Senior Golfozók Társasága szervezésében a Szenior Tavaszt. A családias létszám ellenére impozáns neveket olvashattunk az indulók között az 50/55 év felettiek ranglista versenyén, hiszen bajnokok és szenior év golfozók egész sora ütött el csütörtökön. A torna főpróbaként is szolgált a résztvevőknek, ugyanis május 30. és június 1. között, ugyancsak a máriavölgyi pálya ad majd otthont a Magyar Szenior Nyílt Bajnokságnak.

Esélylatolgatás

A fentiekből is kitűnik, izgalmas napnak néztünk elébe, hiszen mind a szuperszenior, mind a szenior női és szenior férfi kategóriában is nagy harc volt várható. Az első flightban indult például a 2015-ös szenior nyílt bajnok, az idei Magyar Kupa második helyezettje Horvath Joseph, a többszörös magyar szenior bajnok, valamint a tavalyi torna győztese Kovács Titusz, illetve a szenior válogatottságra aspiráló Dibusz László. Őket követte a 2011-es és 2016-os év szenior férfi golfozója, dr. Takács János és Nagy István, illetve Gratzl Ferenc triója.  Nem megfeledkezve természetesen a 2015-ös szuper szenior bajnokról és kategóriája címvédőjéről, Ellis Donaldról sem. A szenior nőknél is éles küzdelemre volt kilátás, 2015-2016-os év golfozónője és a tavalyi győztes Wieser-Takács Zsuzsa, valamint a 2016-os szenior magyar bajnoknő Molnár Lászlóné és Zsadányi Ildikó között.

Címvédés és két új győztes

Horvath Joseph (81 ütés)ott folytatta, ahol a Magyar Kupa alkalmávalabbahagyta, hiszen sikerült átmentenie a formáját. Szoros küzdelemben csupán az utolsó szakaszokon billent a mérleg nyelve a javára, így a nap legjobb eredményét szállítva nyerte a Bruttó Senior Férfi kategóriát Dibusz László (83) és Nagy István (84) előtt. Abszolút sorrendben a negyedik helyen Dietrich Gábor végzett 87 ütéssel, megelőzve az I. Szenior Tavasz győztesét, Kovács Tituszt (88), aki együttállásban az 5. helyen zárt Koplányi Tiborral (88) osztozva.

Szuper szenior kategóriában is új győztest avathattunk, ugyanis az élő legendánk, a többszörös szuper szenior bajnokunk, Kovács István Tas ellenmondást nem tűrően győzedelmeskedett a 2016-os szuper szenior bajnok Rétyi Sándor (97) és Wass József (97) kettőse előtt, akik azonos eredménnyel végeztek.  

A nőknél azonban címvédés történt, ugyanis Wieser-Takács Zsuzsa (87) magabiztosan gyűjtötte be a Bruttó Senior Női győzelemért járó serleget Zsadányi Ildikó (93) és a többszörös szenior bajnoknő, Bankó Éva előtt.

A bruttó győztesek mellett, nettóban az első három helyezettet díjazták. A férfiaknál Dietrich Gábor, Csányi László és I. Nagy István volt a sorrend, míg a nőknél az amerikai nemzetiségű Sweeney Susan győzött, akit Zsadányi Ildikó és Bankó Éva követett. Nettó Super Senior kategória első három helyén pedig, Wass József, Csizinszky László, Rétyi Sándor végzett.

Az eredményekből is jól látható, hogy izgalmas és többesélyes Magyar Szenior Nyílt Bajnokság várható a hónap végén. Ember legyen a talpán, aki most meg meri tippelni, kik lesznek a különböző kategóriák bajnokai!

Díjazottak:

Bruttó Senior Férfi I.: Horvath Joseph 81 ütés

Nettó Senior Férfi I-II-III.: Dietrich Gábor, Csányi László, I. Nagy István

Bruttó Senior Női I.: Wieser-Takács Zsuzsa 87 ütés

Nettó Senior Női I-II-III.: Sweeney Susan, Zsadányi Ildikó, Bankó Éva

Bruttó Super Senior I.: Kovács István Tas 91 ütés

Nettó Super Senior I-II-III.: Wass József, Csizinszky László, Rétyi Sándor


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés