Indul a GOLFIESTA szezon!

A Magyar Kupa értékelése Csikós Gábortól

Véget ért az idei 2017-es Magyar Kupa, ahol több kiemelkedő eredményre is született. Például nem mehetünk el szó nélkül a Golfiesta kötelékbe is tartozó junior válogatott golfozóink mellett, akik a nettó junior lány kategóriában a második és a harmadik helyet szerezték meg, Szántó Sára, Jaczkovics Emma sorrendben. Róluk, valamint a szombaton, május 13-án megrendezendő Golfiesta Tour nyitófordulójáról kérdeztük a Golfiesta SE elnökét, Csikós Gábort.

 

„A sok munka, amelyet télen a tenerifei edzőtáborban végeztünk, kezd kifizetődni. A kint tartózkodás alatthasznos erősítő és mobilizáló javító feladatokkal láttam el juniorjainkat Szántó Sárát, Jaczkovics Emmát, illetve Koharek Annát, akik már a hazai Junior Tour fordulókon is bizonyították, jól sikerült a felkészülésük, amely a Magyar Kupán újabb bizonyítást nyert.

Fizikumuk, állóképességük rendben volt, hiszen Emma az utolsó 5 szakaszt +1-re, míg Sára, a 15-ösön ütött Hole in one-jának köszönhetően, -1-re teljesítette. Ezek az eredmények a tudatos munka következményei. Takács Kingával dolgozunk közösen, aki havonta egyszer antropológiai felmérést végez a lányokon, amely elengedhetetlen ebben a korban, hiszen folyamatosan fejlődnek és ehhez igazítjuk az edzésmunkát. – értékelte a lányok teljesítményét Gábor, aki a hétvégi Golfiesta nyitófordulóra is kitért:

Szombaton rendezzük az 5 fordulós GOLFIESTA-Accent Hotels Tour nyitányát, a Kisorosziban található Magyar Golf Club-ban. Jelentkezők már szép számmal vannak, de még továbbiakat várunk. Mindenképp érdemes jönni, ugyanis egy Magyarországon egyedülálló, igazságosabb rendszert hoztunk létre 6 kategóriában: Bruttó I., Nettó A I-II-III.( 0.0 - 19.9 hcp), Nettó B I-II-III. (20.0 - 28.9), Nettó C I-II-III. (29.0 - 35.9), Nettó D I-II-III. (36.0 - 45.0), Nettó Junior. Természetesen a hagyományoknak megfelelően, gazdag díjazás várható.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés