Szétütés döntött a győzelemről!

Kötél Bence a legfiatalabb Magyar Kupa győztes

A Magyar Kupán az elmúlt években is izgalmas volt a végjáték, de az idei, mindegyiken túltett! 36 szakasz lejátszása után az amerikai Horvath Joseph és Kötél Bence 154-154 ütéssel állt, így szétütéssel dőlt el, hogy ki emelheti magasba a hőn áhított 28. Magyar Kupát! Tapasztalat kontra fiatalság párharcának lehettünk tanúi, amiből a 13 és fél éves Kötél Bence jött ki győztesen, s így ő lett a mindenkori legfiatalabb Magyar Kupa győztes!

 

Izgalom a tetőfokon

Valamivel 13 óra után a középpontban egy 6 fős társaság állt, akik között ott volt a végső győztes. A pálya első fele Kötél Bencének (39) sikerült a legjobban az utolsó két flightból, így öt ütésre növelte addigi előnyét Greff Bálint (41) és Horvath Joseph (41) előtt, míg Szeberényi Máté szintén látótávolságban, 6 ütésre volt ekkor a győzelemtől. Kovács Titusz sajnos betlizett, így az ő győzelmi reményei elszálltak. Meznerics Gergely némileg tartotta magát, ám 42-es első kilencével már 9 ütésre volt az első helytől.

Playoff

Ide-oda pattogott a labda, hol Kötél Bencének, hol riválisainak remegett meg a keze. Végül az utolsó lyukon már csak Bencének és Horvath Joseph-nek volt esélye a győzelemre. A szenior golfozó, egy birdie-vel playoff-ra mentette a játékot,  Bence az utolsó lyukat csupán bogey-ra hozta.

Következhetett a rájátszás a pálya 9-es szakaszán: Horvath Joseph a bunkerbe drive-olt, míg Kötél Bence labdája 5 méterrel a zászlótól jobbra érkezett. Horváth a bunkerütést röviden kb. 4 méterre a lyuk elé ütötte, addig Kötél puttja pár centire állt meg a lyuktól, így par-ra beütötte. Joseph 4 méteres puttjával nem tudott egyenlíteni, így a verseny eldőlt Bence javára.

Végeredmény

A 13 éves, hazai pályán játszó, junior golfozó Kötél Bencével 154 (74, 80), nem csak egy új győztest, de a valaha volt legfiatalabb Magyar Kupa győztest is avattuk. Bence, a tavalyi győztes Závaczki Bálint rekordját adta át a múltnak. A második helyen a nagyszerűen hajrázó és playoff-ra mentő Horvath Joseph 154 (77, 77), míg a harmadikon a szintén remekül teljesítő Holló Zsombor végzett 156 (81, 75) ütéssel. Szorosan követte őt a negyedik helyen Szeberényi Máté 158 (78, 80), míg az ötödik helyen Greff Bálint 160 (77, 83) és Kiss Polett Karolina 160 (82, 78) zárt, amivel a mezőny legjobb női eredményét érte el. Az első tízben végzett még Tóth Maya Napsugár 161 (81, 80), Meznerics Gergely 162 (80, 82), Rózsa Dani 163 (82, 81), valamint a címvédő Závaczki Bálint 163 (83, 80).

A második nap a fiatalok nagy pillanataitól marad emlékezetes, ugyanis a 28. Magyar Kupa egyetlen Hole in one-ja a 12 éves junior válogatott Szántó Sára nevéhez fűződik, aki a pálya 15-ösének par 3-as szakaszán ütött egyből a lyukba.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Nettó eredmények

MK Nettó Férfi I-II-III.:Zsimán József Alpár, Szalay Attila, S.Nagy Csaba

MK Nettó Junior Fiú I-II-III.:Horváth Erik, Fülöp Gergő, Somogyi Bence

MK Nettó Junior Lány I-II-III.:Kiss Polett Karolina, Szántó Sára, Jaczkovics Emma Éva

MK Nettó Női I-II-III.:Turkovics Ilona, Sándor Virág, Kecskés Kornélia

MK Nettó Senior Férfi I-II-III.:Koplányi Tibor, Miszlai Sándor, Dietrich Gábor

MK Nettó Senior Női I-II-III.:Wieser-Takács Zsuzsa, Dr. Erdei Éva, Zsadányi Ildikó


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés