Wilheim tanácsai a Magyar Kupára

2003-as Magyar Kupa győztesünkkel, Wilheim Istvánnal volt alkalmunk beszélgetni, aki természetesen jól ismeri az eseménynek otthont adó balatonudvari pályát. Tanítványai közül Dobány Patrick indul a versenyen, aki 78-as ütésszámmal vetette észre magát a szezon elején, ugyanis megnyerte a Greenfield-Birdland Monthly Golf Cup első fordulóját.

„Patrick hosszú távú tervei közé tartozik, hogy a felnőtt válogatott tagja lehessen, amire reméljük minden lehetősége meg is lesz a jövőben – kezdte beszélgetésünket István. A tanítványom jelenleg Bécsben tanul, így a tanulmányai mellett igyekszik minden lehetőséget kihasználni, hogy ütőt ragadjon. Idei első versenyén már jó formát mutatott, így optimistánindulunk a 28. Magyar Kupára. Tisztes helytállást és 80 alatti köröket várok el tőle!

Pofi golfedzőnk jó tanácsokkal is ellátta az indulókat:

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a greenek, a fairwayek a Balaton felé lejtenek. Ezzel mindenkinek jó tisztában lenni a pályával kapcsolatban. Vannak, azonban olyan kulcsfontosságú részek, ahol könnyen el lehet vérezni. Ilyen például a par 3-asok nagy része, valamint a par 5-ösök közül a 10, 12, 13, 16-os szakaszok.

A 10-es, 12-es szakaszon a középhaladóknak 6-os, 7-es vasakkal, míg a single hcp-s játékosoknak hármas fával, vagy driver-rel érdemes elütni. A bátrabbak ezeken a szakaszokon az eagle-re is rámehetnek. A 13-ason a bányánál fontos a magabiztosság, a következő pályarészen, a 14-esen, pedig nem szabad jobbra hibázni. A 15-ös, egy érdekes szakasz. Érdemes a lyuk fölé célozni egy kicsivel, mivel a green lejt, így a labda visszagurul a lyukba. Volt már szerencsém a múltban itt hole in one-t ütni hasonló módon.

Mindenkinek ajánlanám a pálya Birdie Book-jának tanulmányozását! Természetesen ezek mellett még rengeteg befolyásoló tényező van. Ilyenek például az időjárási körülmények. A balatonudvari pálya, az alkalmazkodás művészete!

Fontos még tudni, hogy a range labda röppályája 10 %-kal kisebb, mint a versenylabdáké. Így ezzel mindenképpen érdemes kalkulálni a versenyen! Jó játékot és sikeres szereplést kívánok mindenkinek az idei Magyar Kupán!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés