Bakó nyerte a bajnoki fordulót, szlovák győzelem az első HUN Trophy-n

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) második fordulójának nyílttá tétele után kettős szlovák győzelem született a világranglistán is számító, FIFG 100-as HUN Trophy versenyen. A magyar bajnoki pontszámításban Bakó Attila gyűjtötte a legtöbb, 250 pontot. Két kör után Flink János a listavezető.

A Footgolf Országos Bajnokság második fordulóját, a Hinora Marketing Group Versenyt a zirci Forest Hills Golf Clubban rendezték. A vasárnapi állomás mérföldkőnek számított a hazai footgolf életben, ugyanis Zircen eddig hetvenkét játékosnál többen nem neveztek, most először indult tee time szerint a verseny. A száznál is több játékos között szlovákokat is találhattunk, hiszen FIFG 100-as besorolású viadal volt, azaz a világranglistán is értékes pontokat lehetett gyűjteni. Ez alkalomból a szövetség útjára indította a nyílt HUN Trophy versenyt, amin külföldiek is elindulhatnak. Így a teljes abszolút végeredmény számít a világranglistán, míg a külföldiek eredményein kívül minden magyar játékos eredménye beleszámít a FOB-ba.

A HUN Trophy-n így kettős szlovák siker született, Tomas Kikus (FG Bratislava) és Michal Dian (Spartak Trnava) is 66-szor ért labdába, előbbi a 9-6-3-1 szabály értelmében végzett az élen. Egy rúgással lemaradva, Bakó Attila (FTC Footgolf), Kocsis Sándor (BFGT) és Németh Gábor (FTC Footgolf) következett, a fenti szabály értelmében Bakó lett a Trophy harmadikja.

Bakó volt a legjobb magyar (fotó: Hole Hunters)

Bakó volt a legjobb magyar (fotó: Hole Hunters)

A FOB-on (ahol csak a magyarok eredményei számítanak), a fenti trió holtversenye után a 9-6-3-1 szabály alapján Bakó, Kocsis, Németh lett a sorrend. A felnőtt férfi kategóriában Bakó mögött Németh lett a második, míg Gelencsér Gábor (EMFGSE) a harmadik. Az ötven év felettiek versenyét az abszolútban is az élmezőnyben záró Kocsis Sándor (BFGT) nyerte 67 lövéssel, Tóth Györgyöt (Milan) és Parragh Dezsőt (TSC) megelőzve. A negyven felettiek között Flink János (Outsiders) bizonyult a legjobbnak Takács Attila (EMFGSE) és Podusil György (BFGT) előtt.

Flink (balra) második kategóriagyőzelmét aratta (fotó: Hole Hunters)

Flink (balra) második kategóriagyőzelmét aratta (fotó: Hole Hunters)

A hölgyek között a tavalyi bajnok Major Ilona (FTC Footgolf) 82 rúgással megszerezte első győzelmét idén, Nagy Niki (FTC Footgolf) lett a második, Pusztai Panni (Hole Hunters) a harmadik. A junioroknál is a címvédő bizonyult a legjobbnak, Kókai Bence (Royal) 80 lövésénél senki nem tudott kevesebbet produkálni a fiatalok közül, Nagy Zsombor (FTC) ért oda a második, míg Karvasz Sándor (Kastélydombi SE) a harmadik helyre. Az újoncoknál Bottlik Imre (EMFGSE) volt a legjobb, Abonyi Péter (Royal) és Széll Csaba (EMFGSE) előtt. A csapatok közül a Ferencváros gyűjtötte a legtöbb pontot, a BFGT-é a második, az EMFGSE-é a képzeletbeli dobogó második és harmadik helye.

Vladimir Frco, Kiss Gyula és Kocsis Sándor is hole in one-t rúgott az ötös szakaszon.

Két kör után abszolútban Flink János vezet Németh Gábor és Podusil György előtt. Kategóriájában eddig Kókai Bence és Flink János tudott duplázni.

A FOB 2. fordulójának végeredménye

A FOB állása

A FOB harmadik fordulóját az idén debütáló Balaton Golf Clubban, Balatonudvariban rendezik május 28-án.

A szombati gyakorlónapon a világhódító útjára indult magyar találmány, a teqball asztalt biztosított, és legerősebb, világbajnokságra készülő játékosait is elhozta Zircre, akik bemutatták a sportág alapjait, és együtt játszottak a footgolfosokkal. Utóbbiak háziversenyét a Lengyel Béla-Gelencsér Gábor páros nyerte.

teqball


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés