Hova került a Húsvét kupa?

Simmes Alexander válaszol

Április 15-én rendezték meg a magyar golf egyik legnagyobb hagyományú amatőr versenyét, a tatai Húsvét Kupát. A verseny győztesével, Simmes Alexanderrel volt alkalmunk beszélgetni.

HG Megnyerted a 19. Húsvét kupát, mely az egyik legnagyobb hagyományú magyar, amatőr golfverseny, örülsz?

- Jó érzés volt játszani egyik kedvenc itthoni versenyemen, amin szinte mindig indultam, amikor még Magyarországon laktam és edzettem.

HG Hogyan értékeled a -1-es eredményed, amivel toronymagasan nyertél?

- Elsősorban nem a nyerés volt a célom, hanem az elmúlt idők, illetve a téli felkészülésem alatt kifejlesztett bővítéseimet akartam kipróbálni a versenyen.

Nem vagyok (már) a végtelen ismétlések híve a golfban. Mióta edzőmnél Dominik Müllernél vagyok, teljesen máshogy edzek. Az új módszer lényege a változatosság, a variálás, így új ütésfajtákat tanulok meg, amiket úgy kezelek, mintha terméket fejlesztenék. A terméket nem szabad egyből piacra dobni, mert lehet, hogy még hibás, vagy nem teljes. Ezért kialakítottunk egy rangsort, ami különböző fázisokból áll.

Az első fázis a rangen zajlik, ahol nem csak kitalálom az új ütésfajtát, hanem tesztelem az ismételhetőségét, a konzisztenciáját.

A második fázis már a pályán történik meg, ahol megpróbálom egy hétköznapi körömre kivinni és kipróbálni. Amennyiben ott is helytáll, akkor leküzdöm a vele az eddig meglévő hiányosságaimat, és tovább viszem a harmadik fázisba.

A harmadik fázis a versenyen való tesztelés. Ott megnézem, hogy moderáns fontosságú helyzetekben, illetve átlagos versenynyomás alatt, hogy szuperál a termékem. Amennyiben ott is látom és érzem, hogy problémamentesen sikerült kiviteleznem, tovább viszem a negyedik és egyben utolsó fázisomba.

A negyedik fázisom az év fénypontjai, a legnagyobb versenyek, amiket célul kitűztem, ahol a lehető legjobban szeretnék játszani. Ezek az események magában foglalják a Bundesligát és fináléját, a skót és német nyílt bajnokságot, valamint több Pro Golf, illetve Alps Tour fordulókat.

A Húsvét kupa a 3. Fázisban szerepelt. Az, hogy nyertem nem az én kezemben volt. Amennyiben beleteszek mindent és a tőlem telhető maximumot nyújtom, akkor a legelégedettebb játékos lehetek, annak ellenére is, ha netán a mezőny hátsó felében foglalok helyet.

HG Milyen helyre került otthonodban a bruttó győzelemért járó serleg?

- A serlegem, nagypapám éjjeli szekrényén foglalt helyet. Számára nagyon sokat jelent, hogy ennyit teszek a célomért. A sikereknek pedig  mindenekfelett örül!

HG Milyen célokkal, ambíciókkal vágsz neki az idei versenyszezonnak? Mit szeretnél elérni?

- Az idei szezonban versenyeket szeretnék nyerni. A St. Leon-Rot csapatban szeretnék MVP lenni, ami azt jelenti, hogy ha kimegy a pályára, akkor győzelemmel, illetve egy tengeralattjáró score-ral tér vissza. Emellett a fontos versenyeimen ott akarok lenni az utolsó flightokban, ahol egy más atmoszférát tapasztalhatunk. Más mikor győztesekkel vagy egy társaságban.

HG Mikor láthatunk idén újra egy magyarországi versenyen?

- Idén hazai versenyeken kevesebbet fogtok látni. De hazajövök többször a barátnőmhöz, családomhoz, illetve barátaimhoz. Így majd, ha a Pannonián jártok, mindig megtaláltok vagy a range területén vagy a pályán.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés