Középpontban a golfélmény

- Pillantson be a Zala Springs különleges világába

A megszokottaktól eltérően ezúttal nem a szerkesztőségben, hanem egy elegánsan laza helyen, a Leroy Bistroban találkoztunk Damian MacPherson-nal, a Zala Springs Golf Resorts igazgatójával. Egy finom kávé mellett Damian felvázolta a klub idei terveit, amely több, Magyarországon eddig nem tapasztalt újdonságot tartogat a golfozóknak, amely a játékosok komfortérzetét és magát a golfélményt kívánja fokozni. Az elképzelések túlmutatnak a hazai határokon. Cél, a nemzetközi „vizek” meghódítása!

HG Hogyan kezdődött az idei szezonotok?

Remekül indult az évünk! A tavaly megkezdett utunkat követjük, azonban idén még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolunk. A siker kulcsa, a golfélményben rejlik! A második teljes szezonunkban ismét nagyot szeretnénk robbantani természetesen a Robert Trent Jones, Jr. név égisze alatt.

Mindenre kiterjedő élményt akarunk nyújtani a vendégeinknek, hogy a komplexumban való tartózkodásuk alatt az első perctől az utolsóig – golfozás előtt, közben és után is- jól érezzék magukat. Célunk, hogy érezzék a golfozók, hogy értük vagyunk! Ehhez minőségi szolgáltatásokat kell nyújtanunk, egy jó rendszerben. A kirakóst elkezdtük összerakni, hogy minden darab a megfelelő helyre kerüljön. Lázasan dolgozunk ezért!

HG Milyen szolgáltatásokat értünk ez alatt?

Az én vesszőparipám az, hogy a greenfee-ért olyan élményt, szolgáltatást kapjanak a vendégeink, amilyet máshol nem kapnak. Amimáranemzetközi golfpályákon alap, nálunk még nem. Valamennyire megemeltük a greenfee árat ám ezt többszörösen visszakapják a vendégek.

Kezdjük aBag Drop-pal. Ez olyan szolgáltatást jelent, ahol a Caddy Master már a parkolóban várja az érkező vendéget.  A Caddy Master feladata az, hogy a baget kivéve a kocsiból eljutassa a hátsó teraszra, majd feltegye a golf kocsira, vagy a trolira.  Egy jó Caddy Master a játékossal is foglalkozik és már a találkozáskor informálódik az igényeiről. Az ő munkakörébe tartozik továbbá a játék végén a golfozó készletének tisztítása is. A kedvesség kifizetődő, hiszen a vendégek általában borravalóval jutalmazzák őket.

A parkoló után az első kontakt a recepció, ahol kedves és mosolygós hölgyek várják a vendégeket. A kiváltott greenfee után egy üdvözlő csomaggal gazdagodnak az érkezők, amely tartalmaz egy logózott táskát, labdát és ceruzát, valamint egy tee-t.Ezreklámszempontból sem utolsó, hiszen a golfozók reményeink szerint, használni is fogják a táskát, amelybe órát, telefont vagy más egyéb dolgot tudnak belehelyezni. Ez kvázi ingyen reklám számunkra.

Ezek kis apróságok, de annál fontosabbak (egy kis emlék a Zala Springs-től), hogy már a golfozás előtt is kapjanak egy pozitív impulzust. Majd jöhet a golfélmény!

HG Ha már golfélmény, milyen változások történtek a pályán?

A pályán, akárcsak pályán kívül a minőséget tartjuk szemünk előtt!

Első teljes évünkben a green-sebesség nem volt rossz, de nem volt olyan szintű, mint amilyet akartunk. De most ebben az évben 10 körül lesz. Szerintünk ez egy tökéletes sebesség, amelyet a jobb játékosok is tudnak élvezni, ugyanakkor nem túl gyors, hogy rontsa az átlagos golfozó játékélményét. Az egyik dolog, hogy gyorsabb lesz, ám nagyon egyenletes is, mint egy billiárdasztal.

Jó hír, hogy a szezon elejéhez képest már most remek minőségű a pálya és ez a greenkeepereket, Major Gyurit és csapatát dicséri. A játékosok visszajelzései is rendkívül pozitívak! Szerencsésnek érzem magam, hogy talán egyetlen golf managerként Magyarországon, nem kell az egyik szememet a pályán tartanom, mert abból mindig kihozzák a legjobbat a körülményekhez képest. Így van időm mással foglalkozni, ami előre viszi a Zala Springs Golf Resort-ot.

Tervben van még, hogy a 13. és a 14-es szakasz között építünk egy kisebb faszerkezetes mellékhelyiséget, ami beleillik a környezetbe, valamint a pálya stílusába. Illetve mozgó büfés autó is lesz a pályán.

Szeretnénk a driving rangen is csiszolni. Fa léceket rakunk le, hogy pontosan látszódjon, honnan kell gyakorolni, illetve piramis range-et fogunk csinálni a csapattal. Ez nem igazán pénzkérdés, csupán figyelmesség! Ezekkel mind-mind a színvonalat tudjuk emelni.

A változásoknál maradva, milyen fejlesztések várhatóak a pálya körül?

A pályához szorosan kapcsolódik az ingatlanfejlesztés. Május végére elkészül a stúdió apartman épület, 28 szoba közvetlenül a klubház mellett, ami pályaszállás. Ez nagyon jó hír, hiszen könnyedén el tudjuk majd helyezni a nagyobb csapatokat. Teljesen más érzés közvetlenül a pályánál lakni. Minden csupán egy lépésre van! Ezzel több új lehetőség nyílik meg előttünk. Fő célcsoportunk a környező országok mellett, Ausztria Németország és Anglia, valamint a keleti piac.

Ide tartoznak az együttműködések a pályákkal. Fontos, hogy mi nem csupán egy magyar golfklub akarunk lenni, hanem egy nemzetközi klub. Például nagyon jó kapcsolatot ápolunk néhány angliai klubbal, melynek tagjai nagyon aktívak, szeretnek új desztinációkat felfedezni. Mi hiszünk abban, hogy a Zala Springs a Balaton közelségével, különleges atmoszférájával, valamint gasztró-kultúrájával (balatoni borok, magyar konyha) vonzó lehet számukra, mivel egy kicsivel más élményt tud nyújtani, mint amit otthon megszoktak. A pálya közlekedés szempontjából is első osztályú, hiszen a balatoni reptér is csupán 20 percre van.

A mai trend már az, hogy a főszezonban 3 napos golfutazások vannak.

Igazából több úton is elindultunk idén, hogy nemzetközileg is ismerté tegyük a Robert Trent Jones, Jr. nevével fémjelzett Zala Springs Golf Resort-ot. A visszajelzések igencsak kecsegtetőek.

Ha jól tudjuk, a klubházban is lesznek változások?

Így van! Lesz még egy irodánk, hiszen ezeknek a szolgáltatások biztosításához nagyobb személyzetre lesz szükségünk, valamint létrehozunk egy úgynevezett lounge részt, egy társalgót, ahol a golfozók kényelmesen megbeszélhetik a golfjáték után a nap legizgalmasabb eseményeit.

Azt gondolom ezek kis apróságok, de annál fontosabbak. Mert ezek mind hozzáadnak az élményhez. Ehhez természetesen elég ember kell, hogy ilyen szolgáltatást tudjunk nyújtani.

HG A minőségi szolgáltatásokhoz, szakképzett munkaerő is fontos, amire ti különösen odafigyeltek.

Valóban, kiemelten kezeljük, hogy az itt dolgozók érezzék, hogy ők a Zala Springs családjához tartoznak. Ezért biztosítunk számukra egységes ruházatot Zala Springs logóval a Callaway jóvoltából, valamint szakmai továbbképzést, mert hosszú távon gondolkozunk. Hiszünk ambiciózus munkatársainkban, mert tudjuk milyen nehéz jó munkaerőt találni, ugyanúgy, mint jó munkahelyet, ahol megbecsülnek. Ha ez a két dolog találkozik, akkor sikeres jövő állhat előttünk. A környékhez képest 10-20 % -kal többet fizetünk. De fontos, hogy rugalmasnak kell lenni, hiszen a versenyek, valamint a nagyobb vendégkör hétvégén van.

A tréningeket a London Golf Club által kiadott „Standard Operating Procedures” segíti, amely a szabványos működési eljárást írja le, ez segíti a munkavállalókat a minél hatékonyabb és minőségileg is megfelelő munka elvégzésében az adott szakterületen. Lépésről-lépésre leírja az adott munkamenetet.

HG A te másik vesszőparipád a junior képzés. Hogy álltok ezzel? Mennyire vált be ez az ösztönző rendszer?

Nagy figyelmet fordítunk az utánpótlás nevelésre is. Ír modellt követünk, melynek a középpontjában a teljesítménye áll. 8 és 13 év közötti juniorokkal foglalkozunk, akiknek megtanítjuk a golf minden csinját binját! Az edzések díja 6 000 Ft/hó, izgalmas ösztöndíjrendszerrel. Idén már második évébe lépett a program (20 gyerekkel), ami már hcp alapján megy.Ha tudnak a juniorok hcp-t felezni egy évben, akkor kvázi ingyen kapnak tagságot. Fontos, hogy a gyerekek minél többen legyenek, így egymást ösztönzik egyre jobb teljesítményre. Természetesen kell egy kis idő, mire a szülők és gyerekek is megértik ennek a rendszernek a lényegét.

Itt is megkerülhetetlen az edzői kérdés. Neki beszélnie kell a gyerekek nyelvét, követelni az edzés során, de elbeszélgetni velük edzés után egy kávé vagy egy üdítő mellett. Egy jó edző egyben mentor és jó pedagógus is.

HG Történtek-e változások edzői szempontból?

Új emberként Gearoid O'Sullivan csatlakozott hozzánk (PGA Assistant Golf Professional pozíció), aki tanulmányait októberben kezdte a British PGA –n. Jó üzenetet a világ felé, hogy van egy ír pro-nk. Magyar edzőként, Décsi Attila segíti a munkát.

HG A modern életstílushoz igazodva, új tagsági lehetőséget hoztatok létre, ez a kredit tagság.

Erre megy a világ, s a kredit tagság számtalan kedvezményt tartalmaz. Fontosnak éreztük, hogy rugalmas tagságunk legyen. Például a versenyeken 50 %-os kedvezményt adunk, valamint számos hazai, illetve külföldi pályán tudnak a tagok 20-30 % árengedménnyel játszani. A legnagyobb előnye a játékjog, a Penati Golf Resortban a Zala Springs partnerklubjában. Tervezzük, hogy kiegészítjük majd a már említett szállással is. (részletek ITT)

HG Idén milyen versenyeknek ad otthont a zalacsányi pálya?

Időrendben haladva: hamarosan útjára indul népszerű társasági versenysorozatunk, a Race to Zala Springs, melynek első állomása 2017. április 23-án lesz 10 órai kezdettel. Ez egyben az idei golfszezon nyitóversenye is. Minden alkalommal értékes díjazásra számíthatnak a résztvevők. A tombola fődíja kategóriánként egy-egy éves tagság a Zala Springs Golf Resortba a 2018-as szezonra.

Június 4-én a GCT Holding Golf Tour látogat el hozzánk, ami egy érdekes koncepció és mi vevők vagyunk az új dolgokra.

Július 7-8 között szezonunk legérdekesebb és talán legjobban várt versenye a Long Drivers European Tour zalacsányi állomása, amely a tavalyi siker után ismét ellátogat hozzánk.

Július 12-15 között nagy örömünkre otthont adunk egy EGA versenynek, a Divízió II-es Amatőr Csapat Európa-bajnokságnak, illetve mi leszünk a házigazdái augusztus 20-22. között a Lee Westwood Golf Tour juniorversenynek. Várjuk az olyan 21 év alatti játékosok jelentkezését, akik országos versenyen szeretnének rutint szerezni, és akár győztesként az angliai döntőre utazva, találkozni magával Lee Westwood-dal.

Emellett a Magyar Nyílt Mid-Amatőr Bajnokságot ismét mi rendezzük, szeptember 15-17. között. A szövetségi versenyeken kívül, pedig szlovák és egyéb érdekeltségű külföldi versenyeknek is otthont adunk.

Egy biztos, a Zala Springs csapata készen áll és minden adott ahhoz, hogy egy tavalyinál is sikeresebb szezont teljesítsünk!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés