Fiataljaink Szlovákiában jártak

 „Csak a következetes munka hozhat eredményt”

Az elmúlt hétvégét is hasznosan töltötték Kötél Balázsék, természetesen a golf játszotta a főszerepet. Szombaton az idei EOHT pályáját játszották be Kötél Bencével és Bertényi Bencével, majd a Morova Cup-on, három nemzet versenyén vettek részt, többedmagukkal. A Junior Csapatok Bajnokságán 10 fiatal magyar tehetség ragadott ütőt, hogy összemérjék erejüket a hasonló korú szlovák és cseh játékosokkal a Penati Golf Resort-ban. Kötél Balázzsal beszélgettünk, aki a hétvégi beszámolója mellett kifejtette, miért élveznek prioritást versenynaptáruk összeállításában a külföldi versenyek.   

HG Hogyan értékeled a hétvégét?

Nagyon produktív weekenden vagyunk túl. Összekötöttük a kellemest a hasznossal! Szombaton a Kaskáda-ban jártunk, ahol volt szerencsénk bejátszani az április 20-án kezdődő V. Európai Olimpiai Reménységek Versenyének helyszínét. Erre azért is volt szükség, mert Martin Cummins edzőtábora miatt a két Bence csupán a gyakorlónap után csatlakozik az EOHT csapathoz. A pálya a rövidjáték „művészete”. A sikeres szerepléshez jó putt-ra lesz szükség játékosainktól.

Vasárnap pedig a Morova Cup-on vehettünk részt egy általunk szervezett csapattal a Penati pályáján. A három nemzet részvételével zajló tornát a harmadik helyen zártuk, tíz fölötti ütés hátránnyal a csehek és a szlovákok mögött. A magyar csapat legjobbja Kötél Bence lett, aki az U14-esek között a második helyet szerezte meg, ráadásul mindezt +2-es score-ral. A többieken még látszott az idény eleji forma, amely az eredményekben is megmutatkozott. (EREDMÉNYEK ITT)

HG Hogyan sikerült a téli felkészülése a „BB” csapatnak?

Nálunk a holtidőszakban sem volt leállás, mivel az elvünk az, hogy csak a munka hozhat eredményt. A tél itthon csak a beltéri edzéseket tette lehetővé, ezért minden hétvégén ott voltunk a srácokkal – Bertényi Bence, Kötél Bence, Horváth Ákos - a Budaörsi Indoor Centrumban, emellett pedig kétszer voltunk Spanyolországban edzőnknél, Martinnál. Úgy vélem, minden adott a gyerekeknél, hogy sikeres szezont teljesítsenek. Bízunk benne, hogy ez így is lesz!

HG Hogyan álltok a versenynaptárral?

Igyekszünk a korosztályuknak megfelelően, minél több magas színvonalú tornán részt venni, ahol Európa vagy akár a világ legjobbjai ellen küzdhetnek a fiúk. Ennek alapján állítottuk össze a versenynaptárunkat is, amelyben - nem meglepő módon - főleg a külföldi, többnapos versenyek kaptak helyet. A nagyobb magyar szövetségi versenyek mellett részt veszünk a szlovén, az osztrák, a finn, az angol, valamint a skót U 14-es bajnokságokon.

HG Miért részesítitek előnyben a külföldi versenyeket?

Magyarországon nem adottak a junioroknak a fejlődéshez a megfelelő feltételek. Nincsenek többnapos versenyei a fiataloknak, így egyszerűen lemaradnak a külföldi társaiktól. Itthon egyszerűen nem tudnak megfelelően pallérozódni, ahogy kellene.

Másrészről az időbeosztás is nagy probléma. Ha megnézzük a 2017-es Junior tour versenynaptárat, kiderül, hogy a 11 fordulóból ötöt két héten belül rendeznek a tavaszi szünetben és az azt követő hétvégén, közvetve a szezonkezdet után, majd két hónapig semmi… Ez nonszensz. Ráadásul vannak olyan gyerek, akik jóformán a Junior tour-on fognak először ütőt a kezükbe.  

Ez is az oka többek között, hogy a külföldi versenyeket preferáljuk!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés