Teltházzal rajtol a Highland

Izgalmas versenyek és golfozóbarát árak 2017-ben is!

Újabb pálya tartja meg szezonnyitó versenyét, mégpedig a Budapest Highland Golf Club & Academy golfkomplexuma. Az április 2-án vasárnap megrendezendő verseny részleteiről (verseny kiírása ITT) Forgó Ferencet, a versenybizottság tagját és a klub ügyvezetőjét kérdeztük, aki az idei év eseményeibe is beavatott minket.

 

 

HG Milyen versenyformával, érdekességekkel készültök a szezonnyitó megmérettetésen?

FF Örömhír, hogy a nevezési lista, és a váró lista betelt, így abszolút teltházzal, maximális létszámmal indítjuk útjára versenyszezonunkat. Ez annak köszönhető, hogy a Budapest Highland Golf Club & Academy a télen 15-20 %-os taglétszám növekedést tudott felmutatni, ami pozitív visszajelzés a klubnak, megerősít minket abban, hogy jó irányba haladunk!

A Highland Szezonnyitó Texas Scramble Golf Kupa, a klub hagyományos évkezdő versenye, már hosszú évek óta minden tavasszal megrendezzük. A teltházas versenyen többségében klubtagok vesznek részt, akik közül sokan most állnak először pályára az új szezonban. A páros 9 lyukas verseny kiegészítő versenyeként, egyéniben is indulhatnak a golfozók a Par 3-as pályán, 7-es vasütővel és putterrel.

HG Milyen újításra számíthatnak a versenyzők a szezonnyitón?

FF A megszokottakhoz hasonló program várható április 2-án vasárnap. Minden golfozó délelőtt tíz órakor rajtol, egyszerre indulnak, és egyszerre is érkeznek, nagyjából délután két óra körül. A kupát egy finom ebéd zárja majd. A díjazottak húsvéti sonka csomagokat kapnak a PÁPAI HÚS ajándékaként. Ugyanakkor természetesen nem a díjak a legfontosabbak, hanem a baráti hangulatú évkezdés.

Reméljük, a következő versenyeink is hasonló népszerűségnek örvendenek majd!

HG Milyen állapotban van a pálya a téli álom után?

FF Változás volt a korábbi évek gyakorlatához képest. A pálya minőségének javítása érdekében a téli időszakra teljesen bezártuk a létesítményt, azaz nem csak a klubház volt zárva, hanem a pálya, a gyakorlóterületek és a range-elütők sem voltak használhatók. Erre azért volt szükség, mert a korábbi években a pálya állapota romlott a téli hónapokban. Ebben a nagyon problémás időszakban, egyrészt sérül a fű-állomány, másrészt különböző gombabetegségeket hordanak körbe a pályán a játékosok a golfcipőjükkel. Ez a változtatás, valamint a tavaly év végén elvégzett green-lyukasztás is meghozta gyümölcsét. A pálya sokkal felkészültebb 2016 hasonló időszakához képest. Bármennyire is furcsán hangzik a hideg tél jót tett neki.

HG: Ha a jövőbe tekintünk, milyen versenyek várhatók még a Highland-en?

FF A korábbiakhoz hasonlóan sokféle versenyt rendezünk 2017-ben. Mint minden évben, a Highland Társasági Versenysorozat az egyik legfontosabb esemény. Lesz még hagyományos szenior (keddenként), valamint junior tour-unk is (vasárnaponként). Ebből is látszik, hagyományunkhoz híven kiemelten figyelünk az utánpótlásra is, akik közül 20-an kapnak idén ösztöndíjat, azaz játékjogot és gyakorlólabdát.

HG Ezek szerint izgalmas szezon áll a Highland Golf Club előtt...

FF Így van, főleg, hogy a tavaly életre hívott ranglétrás versenyünket ismét megrendezzük, ami egyéni match play kihívásokon alapul. A klubtagok egymást hívják ki és aszerint, hogy ki győz, vagy ki veszít, automatikusan változik a ranglétra. Az év végén pedig a legjobb 8 versenyző fogja eldönteni a végeredményt, rájátszással. Az első két helyezett 100 ezres, illetve 50 ezres utalványt nyer, valamint 50 ezres utalványban részesül a legtöbb győzelmet szerző is. A verseny flexibilis, hiszen az ellenfelek maguk döntik el, hogy adott időszakon belül, mikor játsszák le az összecsapásokat.

HG Milyen nyitva tartással és greenfee árakkal várjátok a játékosokat?

FF Nálunk is beköszöntött a nyári nyitva tartás. Reggel 8-tól egészen sötétedésig vehetik birtokukba a pályát a golfozók, akik a 9 lyukat hétköznap és hétvégén is 8990 forintért vehetik igénybe.  Van egész napos bérletünk is, amikor akár többször is lejátszhatják a 9 szakaszt, sőt a gyakorló pályát is igénybe vehetik 12 990 forintért. Ha pedig, valaki csak a par 3-as gyakorló pályát szeretné használni, annak napi díja, 3990 forint.  Várunk mindenkit szeretettel!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés