Volt itt minden, ami kell!

Golf és kikapcsolódás felsőfokon, Tenerifén

Véget ért tenerifei edzőtáborozása Csikós Gáborék, Golfiesta csapatának. Az idei már a 9. alkalom volt a történetük során. Mint mindig, most is a golf és a kikapcsolódás tökéletes egyvelegét hozta az elmúlt pár hét.

„Szombaton érkeztünk haza a táborból, ami ismét remek volt! – kezdte lelkesen Gábor, a Golfiesta elnöke. A szokásos helyen, a Vincci Tenerife Golf Hotelben szálltunk meg, mint mindig az elmúlt 9 évben, ahol a személyzet, a managerek minden kívánságunkat teljesítették, és próbáltak mindenben a kedvünkben járni!

A golfprogramot mindig az aktuális csoport kívánságához igazítottam. Volt, aki a délelőtti technikai edzések után 9 lyukat akart csak játszani, akadt olyan is, aki reggel játszott 18 szakaszt és utána foglalkoztunk egy kicsit a különböző ütésekkel, igény szerint!

Ami újdonság volt a Golfiesta idei táborában, hogy segítettem az embereknek megérteni, hogy a golfswing megtanulása, nem csupán az akaraton, vagy a gyakorlások mennyiségén múlik, hanem a test fizikai felkészültségén is!

Egy jó mozdulat megtanulásához elengedhetetlen a test mobilitása, statikus ereje, egyensúlyának megtartása. De tovább megyek, felkészítek mindenkit, aki hozzám látogat, hogy hogyan tudja fejleszteni a fizikumát, vagy ha fáj valamilyen testrésze, akkor azt milyen gyakorlatokkal lehet gyógyítani úgy, hogy lehetőség szerint ne kelljen, mondjuk egy hátfájás miatt kihagyni a golfot túl sokáig!

Általános hiba az emberek fejében, hogy egyszerűnek tűnő feladatokat nem tudnak megvalósítani...! Nem azért mert ügyetlenek, inkább csak az ízületeket, izmokat kell megfelelően munkára bírni!

Több junior korú és felnőtt játékost láttam el a táborban hasznos erősítő, vagy mobilizációt javító feladattal! Örömömre szolgált, hogy volt olyan hét, hetek, hogy futással indultak a napok, szóval igen sportos volt a tábor!

Nem tudom kihagyni azt sem, hogy idén először, megcsodálhattuk, a világ egyik leglátványosabb felvonulását, ami Santa Cruz utcáin karnevállal zárult. Fergetegesen sikerült és a jövőben igyekszünk minél több hasonló programot beiktatni a golf mellett. Vannak olyanok tagok, nem is kevesen, akik már 7-8 éve rendszeresen jönnek a táborba több hétre, és most már a 2018-as szezonra 3 hetes időtartamban gondolkodnak, ˝még annyi mindent nem láttunk” felkiáltással…

Gasztro élményekben is volt részünk bőven. Buenavistában egy flightban játszottunk egy igazi helyi étteremtulajdonossal, majd meghívott minket az Ő bodeguitajába és az általa ajánlott menü elfogyasztása után bizton állíthatom, hogy visszatérünk hozzá jövőre is!

Összefoglalva: nagyon örülök, hogy egyre többen megismerik a Golfiesta SE hangulatát, versenysorozatait, szervezett útjait. Úgy vélem, hogy igazi közösséget sikerült összekovácsolnunk, ami igen jól működik, ahol golfbarátok találnak egymásra és nem csak a tábor keretében, hanem a mindennapokban is találkoznak! Szóval elértük az első céljaink egyikét, most jöhetnek a következők…!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés