Csicsi bravúros fordítása a nyitányon

 „Gyilkos” második napnak nézünk elébe

Lajtai-Rózsa Csilla az elvárt ütésszámnál eggyel többel, 73-mal zárta az első napot a Symetra Tour kaliforniai tornáján a IOA Championship Presented by Morongo Casino Resort & Spa-n. A Symetra-újonc golfozó bíztatóan kezdett. Profizmusát hűen tükrözi, hogy önmagához képest gyengécske első 9 után (+3) képes volt visszajönni és a par-ok mellett 2 birdie-t ütve +1-re hozta játékát. Eredményével a 132 fős mezőny T 45. helyét érdemelte ki, így jelenleg ott van a legjobbakkal.

 

 

Rózsa Csilla azzal a céllal érkezett a kaliforniai állomásra, hogy ismét beverekedje magát a CUT-ba, s azután az utolsó két napon már felszabadultan játsszon a legjobb helyekért. Csicsi jó úton halad kitűzött célja felé, ugyanis a középmezőny elejéről várhatja a szombati folytatást CUT-határon belül.

A magyar golfozó a Morongo Golf Club at Tukwet Canyon par 72-es pályájának hátsó 9-én kezdett és első öt szakaszából hármon bogey-t ütött, így mondhatjuk, hogy a rajt nem sikerült túl acélosan.

Majd a folytatásban négy par-ra hozott szakasz következett. Csicsi a fordulást követően – az első 9-en – hozta a tőle megszokott stabil játékát, így a kezdő botlást parádés javítás követette 7 par és 2 birdie (2.,8.) kíséretében. Végül így jött össze a 73-as eredmény.

Rózsa Csilla összességében tehát jól kezdett, a 73-as köre bizakodásra adhat okot, ám ne legyenek kétségeink, a második kör borzasztóan nehéz lesz. A mezőny ugyanis az első nap után még nagyon együtt van. Például az élen hármas holtverseny van Sophia Popov, Samantha Richdale és Emily Tubert között 67-tel, majd következnek egy-egy ütés különbséggel a többiek. Mindez természetesen egy “gyilkos” második napot vetít előre ugyanis a 132 fős mezőnyből csak az első 60 (+együttállás) folytathatja az utolsó napon.

Csicsi barátnője, Isi Gabsa szintén ott van a mezőnyben, ráadásul annak is az elején. Isi -2-es eredményével a T 13. helyről várhatja a folytatást.

Teljes EREDMÉNYSOR ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés