Németh Gábor nyerte a zárókört, Juraj Gubáni a téli bajnok

A szlovák Juraj Gubánit koronázták a tél királyává a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban. Az International Winter Footgolf Tour utolsó fordulóját Németh Gábor nyerte, összesítésben azonban északi szomszédunk örülhetett igazán, ő nyerte az első ízben kiírt nemzetközi téli tornát. Egyúttal kialakult a csapatdöntő nyolcas mezőnye is.

Ötvenöt játékos állt rajthoz a téli bajnokság zárónapján, ami egyben az idei első verseny volt, ugyanis, az előző három fordulót az év eleji kedvezőtlen kelet-közép-európai időjárás miatt el kellett halasztani.

A legjobban Németh Gábornak (FTC Footgolf) sikerült az utolsó forduló, a kijelölt rúgásszámnál (par 72) héttel jobbat rúgott, amivel megnyerte a 8. fordulót. Hárman is mínusz hattal végeztek mögötte, a 9-6-3-1-es szabály értelmében Juraj Gubáni (FG Senec), Lichtner Zsolt (MTDSC), Biró László (Outsiders) lett a további sorrend.

A negyven év felettiek versengésében Podusil György (BFGT) előnye behozhatatlan volt, ma Lichtner, Biró, Balogh Tibor (MTDSC) volt a dobogósok névsora, a sorozat végén Balázsi Csaba (BFGT) és Zsuppán Péter (Outsiders) végzett még az első háromban.

Az ötven felettiek közül csak Milan Macho (FG Trnava) állt rajthoz, így nem volt kérdéses, az éllovas be is zsebeli a bajnoki címet, megelőzve Lukács Attilát és Tóth Györgyöt (MTDSC).

Az újoncoknál izgalmasnak ígérkezett a befejezés, hiszen a zárókör előtt vezető Széll Csaba és a negyedik Bottlik Imre (mindkettő EMFGSE) között csak negyven pont volt a különbség. Mivel Bottlik megnyerte a vasárnapi versenyt az újonc kategóriában, egyúttal összetettben is az élen végzett. Így Széll Csaba és Vígh Péter állhatott a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára. Az első és a harmadik között csupán hét (!) pont volt a távolság.

A hölgyeknél Nagy Niki (FTC Footgolf) sérülés miatt nem vállalta a játékot, ám, így is megnyerte a sorozatot (ahogy a tavalyi téli bajnokságot is), tetemes előnyét már nem lehetett behozni, ráadásul a közvetlen üldözője, a szlovák Lea Laurova (FG Senec) nem utazott el Kisorosziba. Martina Majercikova viszont itt volt, és meg is nyerte a hölgyek versengését vasárnap, amivel összesítésben fellépett a dobogó második fokára. A nap másik nyertese Balánné Szabó Zsuzsa (FTC Footgolf) volt, aki mai teljesítményével megkaparintotta a bronzérmet.

A téli junior bajnok a tavalyi Footgolf Országos Bajnokságot is megnyerő Kókai Bence (Royal FC) lett, amihez elég volt a 2016-ban rendezett fordulókon rajthoz állnia.

A csapatok versengése kiemelt figyelmet kapott, hiszen a nyolcadik forduló után kialakult a legjobb nyolc mezőnye, azaz a csapatdöntő résztvevőinek névsora. Március 5-én, vasárnap Surányban egyenes kieséses rendszerben derül ki, melyik klub lesz a téli bajnok. Részletes tájékoztatást a lebonyolításról jövő hét elején ad a szervezőbizottság.

Csapatbajnokság alapszakaszának végeredménye:

1. FG Senec
2. BFGT
3. Outsiders
4. FTC
5. Hole Hunters
6. Royal
7. EMFGSE
8. MTDSC

IWFT, 8. forduló

BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE

Csapatdöntő facebook eseménye


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés