Trump azt akarja, hogy a királynő nézze, ahogy golfozik

Donald Trump még csak pár napja ül az elnöki székben, de máris tervezi első hivatalos látogatását Angliába egy kis golffal megspékelve.

Trump a héten fogadja Theresa May angol miniszterelnököt, illetve a nyár folyamán tervez elnöki látogatást tenni a sziget-országban. Az angol Telegraph szerint látogatása alatt Trump szeretne golfozni a Balmoral Castleben, mégpedig úgy, hogy a királynő is a nézi a játékát.

Az elnöki látogatásokat hivatalosan mindig a Windsor kastélyban vagy a Buckingham palotában tartják. Trump olyan látogatást akar tenni, ami pompájával elhalványítja elődeinek látogatásait. A tervezett út különlegességéhez hozzá tartozik, hogy az amerikai elnök golf játéka egy olyan pályán zajlana, ami nem állami kézben van hanem a királynő saját tulajdona.

 A riport szerint Trump szándéka az, hogy versenyre keljen azzal a felvétellel, melyet elődje Ronald Reagan 1982-es látogatásakor készítettek. Ezen a korábbi elnök a Windsor kastélynál lóháton látható a királynő társaságában. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, egy különleges meghívóra lenne szükség a királynőtől. Ezzel a lépéssel a protokollt is megsértenék, mivel a királynő a nyár nagyobb részét Skóciában tölti.

A Bukingham Palota szóvivőjének elmondása szerint a 2017-es évre még nem jelentettek be hivatalos elnöki látogatást. Köztudott, hogy az ilyen jellegű látogatásokra kormány javaslatára szervezik meg.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés