O'Sullivan: Ez nem egy könnyű séta a parkban

Biztosan emlékeznek, hogy pár hónappal ezelőtt (mindenki nagy meglepetésére), O'Sullivan Gearoid, ír golfozó a hungariangolf.hu portálon jelentette be, hogy búcsút int az amatőr golfnak és a profik útjára lép. Most ismét interjúban számol be a váltás okairól, valamint tanulmányai előmeneteléről.

HG Hogyan halad a profi karriered?

Bár csak most szeptemberben léptem a profik útjára, nagyszerű tapasztalatokat szereztem.  A PGA oktatás októberben kezdődött a Birminghami Egyetemen, a tanfolyamot az Egyetem szervezi távoktatás formájában, összeköttetésben a brit és az ír PGA szervezetével. Ami leginkább meglepett az a képzés tudományos megközelítése volt. Ez nem egy könnyű séta a parkban. Korábban azt gondoltam, rengeteget tudok a golfról, de a tanfolyam óta rá kellett döbbennem, hogy valójában milyen keveset. Az, hogy bepillanthattam a vezetésbe, a clubfittingbe, a tudományos módszerekbe és abba, hogy hogyan működtessünk egy vállalkozást kicsiben, rendkívüli élmény volt.

Valahogy belesűrítem a naptáramba, hogy heti tíz órában tanulok. Most már tisztán látom, manapság mennyire egyben kell lennie egy profinak ahhoz, hogy túlélje a napi teendőket.  

Február 3-án utazom Belfry-ba, ahol részt veszek az oktatói műhelyekben és egy öt napos kurzuson. Két prezentációt kell taratanom egyet oktatói a másikat sporttudományos témában (a helyből ugrás és a swing összefüggéseiről), ezen kívül két vizsgát kell tennem. Intenzív lesz, de nagyon szeretem csinálni, és már alig várom az újabb kihívásokat.

HG Milyen céllal vágtál bele a képzésbe?

Elsődleges célja a PGA tanulmányaimnak, hogy a mentoromhoz hasonlóan megszerezzem a PGA Head Pro címet. Nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor Damian MacPherson felajánlotta, hogy a mentorom lesz, sokat tett értem. A szárnyai alá vett és felajánlott egy PRO asszisztensi pozíciót a Zala Springsben. Boldog vagyok, hogy a Zala Springs csapatának tagja lehetek, ahol kiváló a pálya, nagyszerű a közösség, amely Damian irányítása alatt egyre jobb és jobb lesz.

Nagyon sok tudást és bölcsességet kaptam már a golftól, amit szeretnék átadni másoknak. A rövid játékra és a putt játékra szeretnék koncentrálni. Könnyedén le tudom csökkenteni 3-5 ütéssel annak a golfozónak az eredményét, aki úgy dönt, hogy az én óráimat választja, követi a pályastratégiámat, a javasolt mentális felkészülést, valamint tanácsaimat a fitnesz és a táplálkozás terén. Egy ideje tanítok már brit, kínai, magyar, német és ír tanítványokat. Négy magyar játékost edzek jelenleg, akiknek a fejlődése jó úton halad. A puttolással kezdtük, és most már a chipelést és a pitchinget fejlesztjük. Látom, hogy a játékosaim hogy válnak eggyé a golffal.

Jelentős probléma, hogy a golfozók 90 százaléka olyan felszereléssel játszik, ami nem neki való. Ez minden golfozóra vonatkozik, valamennyi szinten. Van lehetőség náluk a felszerelés beállítására, illetve javításra is.

Ha bárkinek szüksége lenne tanácsadásra vagy golfórákra, ne habozzon kapcsolatba lépni velem.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés