Mínuszban is forródróton

A rum megtette hatását

Mínusz 18 fokban, a világháló jégfodrain szörföző – hírfolyamok algoritmusán nevelt és bináris számokkal táplált – hírkutató csoportunk asszisztense, kicsit náthásan (36,2-36,3 fokos lázban égve), egyik hullámról a másikra száguldva egy tehetséges magyar fiatalemberről szóló hírre bukkant. A dermesztő hidegben olvasva a hírt, úgy érezte, ezt meg kell osztania önökkel. Miközben egyik kezében fokhagymás libazsíros pirítós kenyér, a másikban egy bögre fehér rummal bélelt forró tea, tüsszentését visszatartva (ezáltal is embertársait védve a bacilusok sokaságától), leheletétől bepárásodott szemüvegén éppen csak átszűrődött egy név: Závaczki Bálint, a bajnok. Emberünk lélegzetét visszafojtotta, megszaporodott szívveréssel, szinte dadogva, rekedtes hangon suttogta maga elé az olvasottakat, és egyre jobban megerősödött benne a tudat, hogy ezt a hírt meg kell osztania bármi áron. Most nincs idő engedélykérésre – mondta magában. A visszaszámlálás elindult…

„Bálintnak az év vége különlegesen alakult. Nem mindennapi levelet kapott a karácsony előtti napokban. Egy amerikai egyetem kereste meg azzal, hogy eredményei alapján felajánljon számára egy ösztöndíjas tanulmányi lehetőséget. Ez a megkeresés nagyon megtisztelő számunkra, de mint mondani szokták, addig még sok víz lefolyik a Dunán. A tél nagyon sok tanulással jár idén is Bálint számára. A középiskolai tananyag egy teljesen más kategória mint az eddigiek. Ahhoz, hogy továbbra is meg tudja tartani a kitűnő tanulmányi eredményét, szinte erőn felül kell teljesítenie azért, mert a hosszúra nyúlt szezon miatt csupán november elején kezdte a felkészülést a félévi vizsgáira. A téli külföldi edzőtáborozást közös megegyezésünk szerint az idei évben kihagytuk. Tettük ezt azért, hogy félévi tanulmányi vizsgái után, azonnal folytatni tudja az év végi számonkérésre való felkészülést. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen elengedte a golfot a téli időszakra, csak ezekben a hónapokban mint az eddigi években is, a tanulás az első számú. Idén nagyon korán kezdődik számára a szezon, már április hetedikétől külföldi versenyeken szerepel. Bálint versenynaptára szinte teljes. Jelenleg 84 versenynap szerepel benne, 12 országban. Minden külföldi versenye világranglista pontot adó, mely számunkra idén is elsőszámú és kiemelt válogatási rendszer volt az összeállításnál. Itthon, ugyan úgy mint tavaly, kevesebb versenyen fog részt venni, de természetesen néhány kiemelt rendezvény köztük lesz. Így a Magyar Kupa, melyen címvédőként fog elindulni, valamint a Magyar junior bajnokság, amelyet az elmúlt két esztendőben Bálint nyert meg. Ezen kívül a Nyílt Magyar bajnokság van még a lehetséges hazai versenyek között.

Az Európai junior ranglistán a 2016-os évet az u 14-es kategóriában az előkelő 12. helyen zárta. Az új évet, bár az u 16-os kategória alján kezdi, az eddigi eredményei alapján a 429 fős mezőny 37. helyén áll. Ezen bőven lehetne javítani, de számunkra az erre a ranglistára pontot adó versenyek, csak másodlagosak. Vannak olyan versenyek Európa szerte, amelyek mind a junior, mind a felnőtt ranglistára pontokat adnak, ezeken szerezte azokat a pontokat, amely 2016-ban a 12. helyet jelentette számára.” (forrás: facebook)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés