Golf Coach, Fehér Zsolttól

Ars poeticám:„Minden fejben dől el”

Bizonyára sokan emlékeznek még Klézli Ferenc felhívására, amelyben ajánlatot kért golftudása fejlesztésére a téli szezonban. A befutó Fehér Zsolt profi golfoktatónk lett, aki most kisebb betekintést nyújt a felkészülésbe és az edzések menetébe.

HG Hogyan jött a felkérés?

- Olvastam Klézli Ferenc felhívását, amiben megláttam a potenciát. Felismertem, hogy a csomagom tökéletes választás lehet a 26-os hcp -s játékosnak. Így el is küldtem a több oldalas ajánlatomat: kiegészítve elméleti, mentális és technikai edzésmenettel, mely a decembertől februárig tartó időszakra vonatkozott a budaörsi Indoor Golfcentrumban. Korábban, már 3-4 éve dolgoztunk együtt Ferivel az "All You Can Golf" program keretében, így valamelyest már ismertük egymást.

HG Mire helyezitek a hangsúlyt?

- Rendkívül fontos szerepet kap a mentális képzés, mivel a golf a pályán 80 %-ban fej és csupán 20 %-ban technikai játék. Tapasztalhatjuk például az amatőröknél (profiknál is), hogy hiába rendelkeznek a megfelelő technikai tudással, de azt a bizonyos korlátot képtelenek átlépni, mert fejben egyszerűen nincsenek azon a szinten. Gyakorlott és tapasztalt edzőként arra helyezem a hangsúlyt, hogy hogyan készüljünk és építsük fel magunkat mentálisan egy-egy versenyre.

Legfontosabb ebben a kérdésben önmagunk megismerésére. Ehhez Florence Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai c. könyvét javasoltam Klézli Ferencnek.

HG Hogyan haladtok?

- Az ajánlatom a december – februári időszakra vonatkozott a budaörsi Indoor Golfcentrumban. Jelenleg a felénél tartunk a programnak és örömmel jelenthetem szépen haladunk.

Videó elemzéssel kezdtük a nulladik óránkat, ahol felmértük, melyek azok a területek, amelyeken dolgozni kell. A legnagyobb probléma a rövid játéknál volt tapasztalható. Feri rendkívül motivált, ambiciózus, szépen fejlődik.  Ehhez hozzájárul még az is, hogy otthonában rendelkezésére áll egy Optishot2-es szimulátor, amelyen szorgalmasan gyakorolja az edzéseken tanultakat: beállás, labdapozíció, különböző ütésfajták. Ezek eredményét e-mailben folyamatosan elküldi, így a következő edzést erre tudjuk építeni. Sikerült már +3-at, +4-et játszania 18 lyukon, amely bár szimulátoron történt, mégis nagy eredmény egy 26-os hcp -s játékostól.

Sikeresen helyreállítottuk a swingjét, ma már kiegyensúlyozott stabil a swingje. Az utolsó edzésen egy kis mentális kihagyás volt (zsúfolt heteket tudott maga mögött), a feladat a visszatérés volt, ami jól sikerült.

HG Eddig a technikai és mentális edzésekről beszéltél, mit tartalmaz még az általad kínált csomag?

- Igyekszem minden segítséget megadni a golfozóknak. Egy teljes golf coach csomagot adok, amely személyre szabott "tanácsadási" módszer. Lényege, hogy a golfozót egy meghatározott cél elérésében segítem. Ez kiterjed a fizikális felkészülésre is, ahol egy kezdőnek december és január között izomzatot kell növelni (nagy súly - alacsony ismétlésszám), majd februárban és márciusban következhet az úgynevezett gyors izmok erősítése.

Tanácsokat adok a táplálék és folyadékbevitelre is versenyzés közben, valamint a hozzáállásra is, azaz nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az aznapi teljesítményünkkel kapcsolatban az első szakaszokon elért eredményekből.

Aki szeretne bővebben tájékozódni az általam kínált lehetőségekről, azoknak állok rendelkezésére.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
7
9
Dátum : 2020-09-09
10
13
14
21
23
24
28
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés