Mérföldkőhöz érkezett Nagy László

„Örülök és büszke vagyok rá, hogy elértem a 400-at”

A Magyar Golf Club kapitányával, Nagy Lászlóval beszélgettünk, aki a hazai golfélet egyik közösségépítője. Mint kiderült, szenvedélyes golflabda gyűjtő és örök utazó. Legutóbb Spanyolországban járt, ahol aktívan golfozott és fontos mérföldkőhöz érkezett.

HG Miért pont Spanyolország?

NL Mert ezzel a különleges karácsonyi ajándékkal lepett meg a családom. Egyhetes spanyolországi úttal, a golfparadicsomban. Természetesen nem láblógatással, hanem aktív golfozással töltöttem a 7 napot, miközben egy fontos jubileumot is ünnepelhettem: átléptem a 400-as álomhatárt, azaz: több, mint 400 golfpályán volt már szerencsém játszani a világon. Családom jól ismer, hiszen változatosan alakította ki a programot. 5 különböző pályán játszottam, némelyiken többször is: Finca Cortesin, a Club de golf Alcaidesan, a Los Arqueros Golfon, a Valle Romano Golfon és a Flamingos Golfon.  

HG Melyik pályán érted el ezt a hihetetlen, 400-as számot?

NL A Los Arqueros Golf & Country Club pályája volt a 400. és természetesen szenvedélyes golflabda gyűjtőként rögtön hoztam egy kis szuvenírt is!

HG Milyen tapasztalatokat gyűjtöttél, melyeket esetleg fel lehetne használni a hazai golféletben?

NL Mindig nagy élmény más országok golfkultúráját jobban megismerni, mi magyarok sokat tanulhatunk ebből. Csak pozitívan tudok nyilatkozni. Minden igényt kielégítettek a különböző klubok. A pályáik vonalvezetése teljesen eltér az itthoniaktól. A nagy szintkülönbségek teszik igazán különlegessé őket, ami nagy kihívás elé állítja a játékosokat.

Az elütők mellett egy kis táblán voltak hasznos tanácsok mind a magas, mind az alacsony hcp –s játékosoknak az adott szakaszról. Másrészről meglepődve tapasztaltam, hogy mikor kiposztoltam egy képet a közösségi oldalamra a pálya megjelölésével, köszönő üzenetet kaptam a klubtól. Ez is mutatja, mennyire figyelnek a játékosok visszajelzéseire.

HG Ha jól láttuk, az utad megkoronázásaként, majdnem hole-in-one-t is ütöttél!

NL A 196 méteres par-os szakaszon majdnem sikerült a bravúr, a Finca Cortesin-en, 2 cm-en múlt… De nem gond. Csak próbálom mindig élvezni a játékot ez a kulcsa a golfnak. Ha a játék öröméért játszol, akkor a sikerek és többi, már csak ráadás. Remélem, legközelebb összejön.

Összességében nagyon élveztem az utat, és ezúton is köszönöm családomnak ezt a fantasztikus karácsonyi ajándékot!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés