A balatoni bombázók Spanyolországban

KB: „Bizakodva várjuk a 2017-es szezont!”

A BB különítmény tagjai megkezdték felkészülésüket a 2017-es szezonra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy - a hagyományoknak megfelelően - az elmúlt hetekben egy intenzív edzőtáborozáson vettek részt a Spanyolországban élő angol edző, Martin Cummins vezetésével, akivel már negyedik éve dolgoznak együtt – erről Kötél Balázs számolt be lapunknak. 

HG Hogyan értékeled az edzőtábort?

KB Nagyon produktív időszakon vagyunk túl. Gyakorlatilag reggeltől estig a golfpályán voltunk az elmúlt 3 hétben, szabadnap nélkül. Ennek egyszerű oka van, maximálisan ki szeretnénk használni a rendelkezésre álló időt.

Négy különböző golfpályán edzettünk. Reggel 9-12 óráig a rangen, majd délután 18 lyuk szerepelt a programban. Örömmel mondhatom, hogy a technikán csupán kisebb csiszolásokat végeztünk. A hangsúly inkább a pályajátékra és a mentális játékra tevődött át, abban kell fejlődnünk, ugyanis a nemzetközi elit ebben nagyon erős. A mentális képességeket lehet fejleszteni, de ez sok idő, ezért fontos, hogy a gyerekek minél előbb hasonló korú társaikkal mérettessenek meg rendszeresen a nemzetközi versenyeken. A legtöbb kritikus helyzetet edzésen ugyanis nem lehet modellezni, azokat meg kell élni.

A megszállottaknak csak ajánlani tudom edzőtábornak a spanyolországi Murciát, hiszen itt kevés a szórakozási lehetőség, gyakorlatilag csak a golf létezik, jó ár/érték aránnyal!

HG Hogyan álltok a versenynaptárral?

KB Igyekszünk a korosztályuknak megfelelően minél több erős mezőnyű tornán részt venni, ahol Európa vagy akár a világ legjobbjai ellen küzdhetnek a fiúk. Ennek alapján állítottuk össze a versenynaptárunkat is, amely már 95 %-ban készen van. 2017-ben igyekszünk beiktatni néhány top versenyt is: három angol, illetve skót U14-es bajnokságot, valamint a finn U14-es Opent.

HG Hogyan folytatódik a felkészülésetek?

KB A tél itthon csak a beltéri edzéseket teszi lehetővé, ezért minden hétvégén ott vagyunk a srácokkal a Budaörsi Indoor Centrumban, emellett február közepén még egy hétre visszamegyünk Spanyolországba. Márciusban pedig reméljük, megérkezik a várva várt jó idő és egy hetes balatonudvari edzőtáborral zárjuk le a felkészülésünket az idényre. Bizakodva várjuk 2017-et!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés