Golf és Divat

-interjú a Magyar Golf Club igazgatónőjével

(Fotó: Polónyi István - Fotosapiens Stúdió)

A budapesti születésű, húszas éveinek elején járó Nagy Zsófia sokat köszönhet a golfnak. Család, barátok, munka és persze a lehetőségek kreatív, végtelen sora. Az alig egy éve a Magyar Golf Club háziasszonyi szerepében tündöklő, mosolygós fiatal hölgyet most közelebbről is megismerhetik a Hungarian Golf Magazin hasábjain, és azt is elárulja, milyen szerepet játszik stylist-ként, a divat a mindennapjaiban.

 

HG Igazi golfos családban nőttél fel, ahol mindenki, kisebb-nagyobb részben hozzájárult ahhoz, hogy a 2009-ben újra megnyílt kisoroszi pálya visszakerüljön a köztudatba. Apukád elnökként, míg testvéred Nóri, marketing menedzserként tevékenykedett, ő többek között a hölgy szekció megerősítését tűzte ki céljául. Mit tett hozzá eddig, illetve mit szeretne hozzátenni Nagy Zsófia a Magyar Golf Club életéhez?

Tekintettel arra, hogy ezen a téren nincs szakmai végzettségem, az elmúlt egy év a tapasztalatszerzéssel, a klubélet és a golfozók megismerésével telt - valamint azzal - hogy a klub belső működését átformáljam. 2016 szeptemberétől az új honlapunkon dolgozom, amelynek a végleges formájához már csak az utolsó simítások hiányoznak.

Hosszú távú célom a golf népszerűsítése Magyarországon, a klubélet és a klubtagjainkkal való személyes kapcsolat-tartás erősítése, valamint a nálunk golfozók 100%-os elégedettségének elérése, amelynek érdekében marketing terveink formálódnak.

HG Milyen a kapcsolatod a golffal? Téged is magával ragadott, akár csak édesapádat, illetve testvéreidet?

Ezt elég sokan kérdezik tőlem és a válasz mindig megbotránkoztató!
Kicsi korom óta szerepet játszik a golf az életemben, azonban még sosem ragadt el a hév.  Közelebb állok a dinamikusabb, kardió jellegű sportokhoz. De ez idén változni fog, tavasszal Jakobi Andrissal neki látunk az első óráknak!

HG Milyen különlegességgel készültök idén?

Számos újítást tervezünk, de ez egyenlőre még legyen meglepetés.

HG Azt tudjuk rólad, hogy a valódi nagy szerelemed a divat, az öltözködés. Hogyan jött, hogy stylistnak tanulj?

Mindig is érdekelt az emberek különféle öltözködési stílusa. Ez vezetett ahhoz, hogy figyelmemet és tanulmányaimat a divat felé irányítsam. Magyarországon sokan úgy érzik, hogy nem engedhetik meg maguknak a stílusos öltözködést. Véleményem szerint ez téves elgondolás. A magyar társadalom többsége nem ismeri fel a lehetőséget, hogy kevés pénzből is lehet jól öltözködni. Azért tanulok stylistnak, hogy ezeket a lehetőségeket megmutassam.

HG Mi volt az a darab vásárlásaid során, aminél nem számított az ár?

Talán a vörös motoros bőrdzsekim, de nem tudnék egy konkrét dolgot kiemelni. Igazi gyűjtő vagyok. Szeretem a különleges, extravagáns ruhákat és ha valami tényleg nagyon megtetszik, akkor azt nem sajnálom magamtól.

HG Mi a kedvenc outfitted?

Stílusom most éppen változó korszakát éli. Munkám és az életvitelem miatt mostanában a kényelmesebb inges megjelenést preferálom, melyet izgalmas bőrdzsekikkel, bundákkal dobok fel.

 

HG Kedvenc színed?

Nincs kedvenc színem.  Változatosan szeretem kombinálni a színeket a mindennapi öltözködésemben.

HG Jövendőveli stylistként, hogyan vélekedsz a golf viseletről és mit javasolnál a golfozóknak?

A golf elegáns sport. Az etikett megköveteli a galléros pólót, a férfiaknál, és a nőknél is.  A galléros pólóknál is a színválasztásra hívnám fel a figyelmet, hisz befolyásolják közérzetüket, hangulatukat és ezáltal a játékukat is. Ezen kívül javasolnám a golfozóknak, hogy törekedjenek a különlegesebb ruhadarabok választására, hogy ezzel kitűnjenek a tömegből.

HG Ha éppen nem a Magyar Golf Club-ban vagy, akkor mivel töltöd a szabadidődet? Hogyan kapcsolódsz ki?

Nem vagyok otthonülős típus… Napközben általában kávézókban lehet megtalálni, miközben ruhákat tervezek, rajzolgatok, olvasgatok. Szeretem a street food-ot és a jó borokat, így esténként sokszor Budapest utcáit járom a párommal vagy a barátaimmal, új helyeket és új ízeket fedezünk fel, mindeközben nagyokat beszélgetünk. Számomra ezek a dolgok jelentik a teljes kikapcsolódást.

HG Pár nappal szilveszter után elárulod nekünk, hogy mi volt az újévi fogadalmad?

Több fogadalmat is tettem 2017-re… A legfontosabb talán az, hogy életmódot váltok. Jobban odafigyelek a táplálkozásra, több sportot iktatok be a mindennapjaimba. Ehhez a fogadalomhoz köthető, hogy márciustól a golfpályához közeli lovardában újra elkezdek lovagolni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés