REKORDOK A HIGHLANDEN

A golfszezon végén mindenki számvetést készít az év eredményeiről és elkezdi összeállítani a következő évi terveket. A Budapest Highland Golf Club eredményeiről Forgó Ferenc ügyvezető számolt be.

FF A Highland 2007 óta fogadja a vendégeket és nagy örömmel állapítottuk meg a szezon végén, hogy a golfklub történetében az idei év volt a legjobb. Az öt évvel ezelőtt elkezdett új stratégia mára megmutatta az eredményeit. Hogy csak a legutóbbi, és talán legfontosabb eredményt említsem: a szokásos őszi előértékesítési akciónkban 20 százalékkal több golfozó vásárolta meg a következő évi tagságot, mint tavaly ilyenkor, pedig az is nagyon jó év volt. Ennek ismeretében úgy kell készülnünk a 2017-es évre, hogy sok új klubtagunk lesz és a megnövekedett ügyfélkör korrekt kiszolgálását kell majd megoldanunk. De ahogy mondani szokták, ennél nagyobb bajunk soha ne legyen.

HG Azért pár szóban foglald össze a 2016-os év legfontosabb történéseit is.

FF Stratégiánk központi eleme a klubtagság, a klubélet. Az ár-politikánkat is úgy alakítjuk, hogy az éves tagság nagyon kedvező az egyébként népszerű és sok játékos által választott green fee alapon történő golfozással szemben. Ahogy a szlogenünk is mondja, a Highland egy klub, nem csak pálya. A 2016-os évben ennek a célnak jegyében jelentős változás volt, hogy az éttermet saját üzemeltetésbe vettük. Azt szerettük volna elérni, hogy a golfozók játék után ne siessenek haza vagy a munkahelyükre, hanem kellemes körülmények között egy kis időt töltsenek még a golfklubban. Finom, jó minőségű, kedvező áron kínált ételek és italok mellett beszélgessenek még egy kicsit, hétvégén pedig a családdal együtt jöjjenek ki hozzánk. A döntés mind üzletileg, mind szakmailag beváltotta a reményeket, az étterem csapata is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a 2017-es évre ilyen sok golfozó szavazott már nekünk bizalmat.

HG Golfszakmai területen milyen fontosabb eseményeket lehetne megemlíteni?

FF A klubélet fontos eleme a versenyek lebonyolítása. A 2016-os szezonban gyakorlatilag minden korosztálynak kínáltunk programokat a teljesen kezdőktől a haladókig minden tudás-szinten. A teljesen kezdőknek két hetente szombatonként PAR3 versenyt szerveztünk, melyen nem csak a golfozás alapfogásait gyakorolhatták, hanem megismerkedhettek a többiekkel, bekapcsolódhattak a társasági életbe. A hagyományos csütörtöki társasági versenyeken neves szponzorok segítették munkánkat, a juniorok, seniorok is indulhattak az egész éves versenysorozatokon, nyáron pedig a Gourmet Tour keretében neves éttermekbe látogattunk el. Az év egyik újítása és nagy sikere a Match Play ranglétra versenysorozat, melyben egész évben kihívhatták egymást a golfozók és küzdhettek az év végén kiosztásra kerülő díjakért és persze a győzelem öröméért, büszkeségéért. Ez is a klubélet megerősítést célozta, hogy minél többen megismerjék egymást.

HG A Highlanden mindig is erős volt az oktatás, a képzés, az új golfozók kinevelése. Ezen a területen milyen eredményeket ért el a golfklub?

FF Itt szintén azt mondhatjuk, hogy a korábban kialakított több lépcsős képzési rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket és már egyértelműen látszanak az eredmények. Az volt a cél, hogy mint egy jól működő gépezet, gyakorlatilag futószalagon szállítsa az érdeklődőket a golfklubba, ahol nagyon képzett, profi oktatói csapat várja őket. A teljesen kezdők a két hetente rendezett bemutató golfozásokon, illetve a céges rendezvényeken ismerkednek meg a golf alapfogásaival, akik kedvet kapnak ehhez a sporthoz, azok kezdő, majd haladó 8 órás tanfolyamokon elsajátítják a legfontosabb ismereteket, utána pedig egyéni órákon csiszolják tovább a tudásukat és persze klubtagokká válnak. Nem kell jelentős változtatásokat tenni, ezt a gépezetet kell működtetni.

HG A társasági élet mellett a golfpálya is fontos, itt lesz-e valamilyen változás, fejlesztés?

FF A 2017-es szezonra több fejlesztést tervezünk, a pályán és a gyakorló területeken láthatnak majd újdonságokat a vendégek. Továbbra is a célunk, hogy egy nagyon jól karban tartott, 9 szakaszos pályát biztosítsunk a golfozóknak, akik akár majdnem minden nap kijöhetnek hozzánk játszani, gyakorolni, akár csak egy kosár labdát elütni. Mivel jól megközelíthető budapesti pályánk van, ezért nekünk ez a feladatunk, ez az előnyünk.

Változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a pálya minőségének javítása érdekében a téli időszakra teljesen bezárjuk a létesítményt, azaz nem csak a klubház lesz zárva, ezen kívül sem a pálya, sem a gyakorló területek, sem a range-elütők nem használhatók, a sorompó is üzemen kívül lesz.

Nem arról van szó, hogy téli pihenőre vonulnánk és nem foglalkozunk a pályával, a golfozókkal, hanem épp ellenkezőleg - rengeteg kisebb-nagyobb fejlesztést, átalakítást fognak munkatársaink elvégezni és ehhez zavartalan körülmények szükségesek. A másik ok, hogy a korábbi években a pálya állapota romlott a téli hónapokban. Ebben a nagyon sérülékeny időszakban, egyrészt sérül a fű-állomány, másrészt különböző gombabetegségeket hordanak körbe a pályán a játékosok a golfcipőjükkel. Pont ilyen okok miatt például Pannónia már korábban a teljes téli bezárás mellett döntött, és ez a döntés a tavasszal kezdődő "főidényben" megmutatta a pozitív hatását és a golfozók nagy megelégedésére szolgált.

Szigeti Csaba Head Pro és Laczkó Tamás vezető greenkeeper szakmai irányításával pálya-karbantartási, kisebb átépítési, állagjavítási, illetve felújítási munkák zajlanak majd annak érdekében, hogy a tavaszi nyitáskor még szebb pálya fogadja majd a golfozókat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés