A fejlődés útján

 „Célom az előrelépés!”

Bozsaky Márk a 6. szezonját fejezte be, és évről évre lépdel felfelé a ranglétrán. A kezdetek óta a bükfürdői pálya kötelékébe tartozó Márk a férfi ranglista igen előkelő hetedik helyén végzett.

HG Milyen érzéseid vannak az idei szezonoddal kapcsolatban? Készítettél-e számvetést?

BM A 2016-os évben nagyon sok versenyen vettem részt, amelyeken többségében jó eredményt értem el. Szerettem volna teljesíteni az erre az évre kitűzött HCP célt, de sajnos ez nem sikerült, azonban a játékom sokat fejlődött 2015-höz képest. Az eredmények stabilabbak lettek, és sok esetben a 18 szakasz után, 80 alatti ütésszámmal jöttem le a pályáról. Sikerült elérnem a minden golfozó számára sokat jelentő 72-es ütésszámot 18 lyuk után a bükfürdői pályán.

HG: Mi volt a 2016-os szezon legemlékezetesebb pillanata?

BM Sok emlékezetes dolog történt az évben, nehéz egyet kiválasztani, ezért hármat is mondok. Az első egy Balatonudvariban megrendezett ranglista verseny, melyen a nagy szél ellenére sikerült megszereznem a bruttó első helyet. A második a Magyar Amatőr Golfbajnokság volt Kisorosziban. Itt a három nap végig jó időjárásban és kitűnő hangulatban telt. A verseny első két napján nem játszottam rosszul, de a harmadik nap sikerült a legjobban, amikor 78-at ütöttem. Remélem legközelebb mindhárom nap ilyen jól sikerül, ha nem jobban. A harmadik dolog, ami emlékezetes az pedig a Magyar Klubcsapat bajnokság volt Balatonudvariban. Nagyon sokan indultak, de a Birdland csapatának így is jók voltak az esélyei. A két nap alatt szépen helyt álltunk, de sajnos a bruttó kategóriában lemaradtunk a dobogóról. Némi vigaszt jelentett a nettó harmadik helyünk. Nagy élmény volt csapatban játszani, remélem még sok ilyenben lesz részem.

HG Karácsony felé közeledve… Melyik a legkedvesebb emléked az ünnepi "csodavárásról"?

BM Mindig is nagyon vártam a Karácsonyt kisgyerekként, és most már kicsit idősebben is. Nálunk mindig 24-én reggel jön a Jézuska. Kicsiként nagyon nagy izgalommal vártam a reggelt, alig tudtam aludni. Az egyik nap még nincs a nappaliban semmi, a másik nap ott áll egy feldíszített karácsonyfa ajándékokkal. Ekkor még nem vettem részt a fa díszítésében és az ajándékok beszerzésében. Ma már nagy lelkesedéssel keresek ajándékokat szeretteimnek, és díszítek fát, valamint szívesen segítek a sütemények elkészítésében is.

HG Amikor szabadidőd van, és nem golfozol, mit csinálsz legszívesebben?

BM A Széchenyi István Egyetem Marketing szakának MSC képzését a jövő évben fejezem be. A tanulás és golfozás mellett a szabadidőmben szívesen edzek, súlyzózok és futok is, ez természetesen a golf és az egészség megőrzése szempontjából is fontos. Szabadidőmben még zenét hallgatok, filmet nézek, olvasok, találkozom a barátaimmal és a videó játékokat se hanyagolom.

HG: Mi a cél jövőre, van-e újévi fogadalmad?

BM A következő évben azt szeretném, ha még tovább fejlődnék, folyamatossá válna a jó játék, és sorra kövessék egymás a 80 alatti ütésszámok. Természetesen a HCP-m javítása is a célok között van, valamint hogy a férfi ranglista első öt helyezettje közé kerüljek.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés