„Kell egy csapat!”

Sándor Pál filmjében, a Garas Dezső által megformált Minarik Ede szállóigévé vált mondata idéződött fel Nagy Lászlóban, a Magyar Golf Klub új kapitányában, amikor nemrég céljairól és terveiről kérdeztük. A valahová tartozás érzése, rohanó világunkban különösen fontos. Ezt szeretné megteremteni kapitányként László, aki megtiszteltetésként és kihívásként éli meg a kinevezését.

Hogyan jött a felkérés?

Nagyon jól ismerem a golfos közeget, hiszen már 15 éve aktívan golfozom, valamint a vállalkozásom is a golfhoz kötődik. A golfpálya mára a második otthonom lett. Sokat vagyok Kisorosziban, jó kapcsolatot ápolok és elfogadnak mind a játékos, mind az edzők.

Milyen feladataid lesznek klubkapitányként?

Ez a poszt nagyon fontos egy klub életében. A kapitány a játékosok szeme, füle és szócsöve, ő a kapcsolat, a híd a tulajdonosi kör és a játékosok között.  Fontos, hogy a játékosok tiszteljék és bízzanak benne. Úgy gondolom, hogy ezt az évek alatt sikerült elérnem. Vámospércsen korábban voltam már klubkapitány, ahol sikerült csapattá kovácsolnom a közösséget, igazi klubhangulat volt. Ezt szeretném elérni Kisorosziban is. Fontos, hogy a klubélet ne csak a közösségi oldalakon, hanem személyesen is megvalósuljon. Erre jó példa volt a Klubcsapat Bajnokság, ahol elindult valami. A felállított két csapat tagjai azóta is összejárnak, és sztoriznak. A klubkapitány legfontosabb feladata, hogy építse a közösséget. Pedagógus múltam is sokat segíthet ebben.

Milyen események segíthetik elő a csapatépítést?

Több tervünk van. A családias hangulat a cél, hogy a játékosok szeressenek visszatérni. Oldani szeretnénk a légkört crazy versenyekkel, ahol nem kifejezetten az eredmény a lényeg, hanem a társaság, a kapcsolattartás és a jó hangulat. Szeretnénk, ha a magasabb hps-s játékosok az alacsonyabbakkal is egy flight-ba kerülhetnének, és jobban megismernék egymást. A 2017-es évben keresni fogjuk a Magyar Golf Club bajnokait is, akik szezonbéli teljesítményükkel elnyerhetik a zöld zakót.

Vajnóczki Gábor emléke is inspirál engem, hogy egy olyan erős társaság alakuljon ki Kisorosziban, mint amilyet anno az örökös klubkapitány megálmodott.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés