Sikeres évet zártak a profik

Évzáró elnökségi ülést és éves szakmai értékelést tartott December 14-én, szerdán a Profi Golf Sportági Szövetség.

Mint ismeretes, 2015-ben a Magyar Golfszövetség mellett megalkult a Profi Golf Sportági Szövetség, amely a profi golfozók független képviseletét jelenti.

A Sportági Szövetség elnöke Nagy Csaba, értékelte a 2016-os szakmai évet, melyet kiemelkedően sikeresnek, és sportszakmai szempontból nagy jelentőségűnek tart.

Megindult ugyanis egy olyan szakmai munka, amely valóban megalapozhatja a magyar profi golfozók kijutását  a magas szintű tour-okra (European, Challange Tour), felkészítheti a magyar versenyzőket a 2020-as, és 2024-es Olimpiákra, valamint olyan rangos nemzetközi versenyeket hozhat hazánkba, amelyek rendezésére itthon még nem volt példa.

A tervek közül a legfontosabb, a jövőre induló Olimpiai ciklus felkészítő programja.  A válogatott tagjai közül rövidesen kijelölik az Olimpiai válogatott csapatot (szűkebb, és bővebb keret) akikkel a 4 éves ciklus szakmai munkáját jövő januárban elkezdik.

Ezzel párhuzamosan edzőképzési programjukat is fejlesztjik: golf mesteredző képzést indítanak, amelyre a már legalább 10 éve oktató szakemberek jelentkezhetnek. Ennek célja a lépéstartás az európai edzőképzés színvonalával, és a magyar edzők tudásának, látásmódjának szélesítése a modern edzéselvek, és módszerek mentén.

Az ülés végén a versenyzők is értékelték röviden  idei szezonjukat. A pár hetes karácsonyi pihenő után már januárban elkezdik a kemény felkészülési, és alapozási munkát.

A sportági szövetség ezúton is szeretné megköszönni az évet fő támogatóinak: az MMBF Zrt.-nek, a Porsche Hungáriának, és a Cason Zrt-nek!

Mindemellett Boldog Kárácsonyt kívánnak minden kedves barátjuknak, szurkolójuknak, és a sporttársaknak.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kíván a Profi Golf Sportági Szövetség (PGA of Hungary)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés