Golfvilágbajnokságon, a magyar színeket képviselve

Október 22-29. között - immár 22. alkalommal - rendezték meg az Amatőr Golfvilágbajnokságot, az amatőr golfozók színe-javát felvonultató nemzetközi versenyt. Ebben az évben a rangos esemény helyszíne a Dél-afrikai Köztársaság harmadik legnagyobb városa Durban volt. A versenyen számos ország versenyzői vettek részt, köztük a magyar különítmény 5 játékosa.

Immár a 22. Amatőr Golfvilágbajnokságot rendezték meg, így a hagyományokhoz híven, idén is sok nemzet képviselője jött el, hogy megmérkőzzenek egymással. A tavalyi törökországi torna után 2016-ban, Dél-Afrika adott otthont a világbajnokságnak, négy különböző pályán. A versenyzők 5 hendikep kategóriában indultak és honfitársaink mindegyikben képviselték Magyarországot: 0-5 dr. Bohács Zsolt a 15., 6-10 Dudás Károly a 14., 11-15 Malatyinszki Tamás a 14., 16-20 Nagy Csaba 21., és 21-25  között Dr. Kornya László 15. helyen végzett.

Az egyéni verseny mellett csapatként is értékelték a nemzeteket, ahol körönként az 5 eredményből a legjobb 4- etvették számításba és így alakult ki a negydik nap végén a nációk sorrendje.

Az idei világbajnokságot Szingapúr csapata nyerte, míg a dobogó második és harmadik fokáért nagy csata folyt. Végül a második helyen Vietnám, míg a harmadikon Malajzia végzett. A hazai, dél-afrikai csapat végül épphogy csak lecsúszott a dobogóról. Magyar csapatunk nagy reményekkel vágott neki a világbajnokságnak végül azonban a németeket, a svédeket és a brazilokat megelőzve a 19. helyen végzett és kisebb szerencsével még néhány hellyel előrébb is ugorhattunk volna.

Mindenképpen dicséretre méltó, hogy a magyar csapat saját költségen utazik ki évről évre a világbajnokságnak otthont adó helyszínre, hogy képviselje hazánkat. Reméljük, jövőre is szurkolhatunk honfitársainknak!

Egyéni Eredmények ITT

Csapat Eredmények ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés