Bacskai és a juniorok sikerét hozta a Royal Footgolf Nap

Két különböző versenyt is rendeztek Kisorosziban október 22-én, szombaton. A flightversenyt szétlövés után Bacskai Bence nyerte, míg a texas scramble párosversenyen a junior kettős, Juhász Donát és Kókai Bence diadalmaskodott.

A Royal Footgolf Club által a szezon elején meghirdetett flightversenyt a Magyar Golf Club Puskás pályáján bonyolították szombaton délelőtt. A Footgolf Országos Bajnokság során a versenynapokon saját flightjukban legjobbnak bizonyulók rangsora alapján kialakult a legjobb tizenhat mezőnye. A hat-hat szakaszra játszott nyolcad- és negyeddöntő match play formátumban, egyenes kieséses, egy az egy elleni lebonyolításban zajlott, ami után kialakult a legjobb négy mezőnye, amit stroke play rendszerben bonyolítottak az utolsó hat szakaszon. Ebben Lichtner Zsolt (MTDSC), Tomas Bartko (Footgolf Senec, Szlovákia), Lengyel Béla (FTC Footgolf) és Bacskai Bence (Hole Hunters) volt érdekelt.

A végjátékban Bacskainak és Bartkónak ment a legjobban, nem is tudták eldönteni a győztes kilétét hat szakaszon. Végül közelítő rúgással (nearest to the pin) Bacskai bizonyult a legjobbnak, Lichtner lett a harmadik, Lengyel a negyedik.

Kókai és Juhász a Royal napon

Kókai és Juhász a Royal napon

A délután során rendezték szintén a Puskás pályán a texas scramble játékot, ahol különböző klubokból érkező párosok mérkőztek egymással. A játék, mely során a duók mindig a két lövés utáni előnyösebb pozícióból játszhatták meg újra labdáikat, tizennyolc szakaszra ment. Ebben a junior duónak ment a legjobban, Juhász Donát (FTC Footgolf) és Kókai Bence (Royal-Issimo Footgolf Academy) a kijelölt rúgásszám (par 72) alatt tizennéggyel (!) zárt, ezzel bezsebelték az első helyért járó trófeákat. A második helyen holtverseny alakult ki a Balázsi Csaba (BFGT) – Németh Gábor (FTC Footgolf), a Bacskai Bence – Balán Zoltán (FTC Footgolf) és a szlovák páros, Ján Kozák – Tomas Kikus között. Utóbbiaknak el kellett indulnia haza, ezért az előbbi két duó az utolsó szakaszon szétlövéssel döntött a második helyről, amiben a Bacskai – Balán kettős nyert, a Balázsi – Németh csapat végzett harmadikként, a szlovákok lettek a negyedikek.

A hölgyek között a Major Ilona (FTC Footgolf) – Erdélyi Nóra (MTDSC) kettős volt a legjobb. Különdíjat kapott Pusztai Tamás (Hole Hunters) – Steigler Ferenc (Royal) a legtapasztaltabb duóként, valamint a külföldiek között legjobbnak bizonyuló Kikus-Kozák kettős.

EREDMÉNYEK


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés