Rózsa Csilla megcsinálta, ott van a döntőben!

Daytona-ban folytatódik a tündérmese

Lajtai-Rózsa Csilla sikerétől hangos a hazai golfélet, hiszen óriási bravúrt elérve a 18. helyen zárt a floridai Venice-ben tartott Ladies Professional Golf Association (LPGA) q-school II. állomásán. Ezzel újabb hatalmas lépést tett a világ legkomolyabb női sorozatának, az LPGA Tour teljes jogú tagsága felé. Mondanunk sem kell, ha ez sikerülne neki, történelmi tettről beszélhetnénk, hiszen magyar golfozó ilyen magasságokban korábban még nem járt. Alig várjuk a november 30. és december 4. között megrendezendő Daytona Beach-i finálét!

Többszörös korosztályos és felnőtt bajnokunk viszonylag nyugodtan ébredhetett vasárnap, ugyanis tudta, ha nem hibázik meg lesz a Top 80-as helyezés, amivel kvalifikálja magát a döntőre, ahol harcba szállhat az LPGA Tour kártyáért.

Talán jó ómen volt a záró kör előtt, hogy friss és kellemes emlékei lehettek a Bobcat pályáról, ugyanis a második napot -2-vel zárta ezen a helyszínen. Az eddigi eredményeit, valamint az összesített táblázatot látva, nyugodtan kezdhette a versenyt, hiszen egy gyengébb score-ral is biztos továbbjutó. 

Csilla a rá jellemző kiegyensúlyozottsággal teljesítette a pálya első felét, ugyanis 2 birdie-t, 5 par, 2 bogey-t elérve even par-ral fordult a második kilenc szakaszra. Csicsinek ekkor, a többi játékos teljesítményét látva, már „csak” be kellett kocognia, de mint tudjuk ez a legnehezebb. Csilla a pálya második felében beleszaladt egy dupla, majd egy sima bogey-ba, amelyeket rövid időn belül két birdie-vel kompenzált helyreállítva ezzel a „világ” rendjét. Az utolsó szakaszt ugyan bogey-val zárta, de ez nem veszélyeztette a továbbjutását. A vasárnapi záró kör (+2) után összesítésben +2-vel zárta a négynapos kvalifikációs tornát.

Lajtai-Rózsa Csilla tehát - caddy-jével, Dan Maringerrel jó csapatot alkotva, - megérdemelten jutott be a november 30. és december 4. között megrendezendő Daytona Beach-i Fináléba. Nekünk nincs már dolgunk, mint akkor is szurkolni. Hajrá Csicsi!

A TELJES EREDMÉNYSOR ITT

Csilla természetesen boldog volt a versenyt követően:

74-70-72-74 (+2)  18. hely

„Megcsináltuk!! Az út 2/3-ad része megvan!

Köszönjük a támogatást!

Egy kis pihi (de tényleg csak kicsi), aztán van pár hetünk, hogy felkészüljünk az utolsó állomásra!”

Ria, Ria!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés