Dudás Dél-Afrikában bizonyít

A csapatkapitány, Dr. Bohács Zsolt után Dudás Károlyt is megkérdeztük a közelgő Amatőr Golfvilágbajnokságról, valamint a mid-amatőr tagsággal kapcsolatban is kifejtette véleményét, és ahogy ismerjük, most sem kerülgette a forró kását.

„Csalódott vagyok, hogy alig 49 évesen nem vehettem részt a Golfünnepen, hiszen korábban már jeleztem, hogy szeretnék a mid-amatőrökhöz csatlakozni. Megegyeztünk abban, hogy ő fog keresni a felvétel kapcsán, de sajnos ez a mai napig nem történt meg. Ez volt az oka, hogy nem indultam az idei Mid-Amatőr Bajnokságon sem.”

Mi véleménye a közelgő Amatőr Golfvilágbajnokságról?

Idén már tizedik alkalommal veszek részt a világbajnokságon, a játékformája (stroke-hcp) és a sok résztvevő miatt rangos és nívós versenynek számít. Korábban a válogatón elért eredmény alapján lehetett bekerülni a csapatba, majd sajnos az érdeklődés hiánya miatt mára önálló szerveződés lett, saját költségen finanszírozva. A részvétel nem olcsó, 1500 euró a nevezés, de ebben benne van a szállás, a greenfee és a felszerelés használata is. Az utazást azonban maguknak a versenyzőknek kell finanszírozni. Már-már hagyományosan, töretlen lelkesedéssel veszünk részt a világbajnokságokon. A jövő évi helyszínt is tudni lehet, 2017-ben Malajziában versenyzünk majd.

Elárulnád nekünk mi a sikeres szereplés titka?

A négy napos torna, a két gyakorlónappal kiegészülve mind mentálisan, mind fizikailag igencsak megterhelő, de ezt ellensúlyozza a kiváló rendezés és a baráti légkör. Több üzlet is kötetett már a verseny alatt.

A négy napon minden körben más pályán versenyzünk. A Dél-Afrikában töltött egy hét első felét gyakorlásra fordítjuk. Mint már említettem, nagyon sok múlik azon, hogy az ember végig koncentráltan lépjen a pályára, nem szabad hibázni, ehhez viszont fontos a minél több gyakorlás, a megfelelő felkészülés a játék különböző elemeiben, és mentálisan is.

Mik az elvárások?

Dr. Bohács Zsolt, Malatyinszki Tamás, Nagy Csaba, Dr. Kornya László és jómagam alkotjuk a magyar csapatot. A cél az előrelépés és a minél jobb szereplés egyénileg és csapatként is. Tavaly elmaradtunk az általunk támasztott elvárásoktól. Idén megpróbálunk javítani!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés