Idényzáró vetélkedő senior módra

Szeptember 30-án rendezték meg a Magyar Senior Golfozók Társasága ranglista versenyét, a Senior Ősz hagyományos idényzáró vetélkedőjét, immár hetedik éve a Pannonia Golf & Country Club máriavölgyi pályáján. A torna, akárcsak az elmúlt években, rendkívüli izgalmakat és jó hangulatot hozott.

Az időjárás kegyes volt a játékosokhoz. A ranglista verseny az ország egyik legtechnikásabb pályáján viszont komoly kihívást jelentett a résztvevőknek.

Minden kategóriában nagy volt a küzdelem, hol szorosabb, hol nagyobb különbségek mutatkoztak az eredményekben.

A hölgyeknél a hazai pályán játszó, Wieser-Takács Zsuzsa (88) nyert magabiztosan, aki nagy skalpokat begyűjtve magyar szenior bajnokokat utasított maga mögé. A második helyet az idei év szenior női bajnoka Molnár Lászlóné (92) szerezte meg, míg a harmadik helyre a Szenior Ősz specialistája az ötszörös bruttó győztes, Szűcs Gabriella (96) ért oda.

Külön kiemelendő Rétyi Sándor (94) teljesítménye, aki a „Senior Ősz” ranglista versenyek történetében már a negyedik bruttó első helyét szerezte meg nagy küzdelemben az élő legenda, Lakatos Vilmos (95) előtt. A harmadik helyen Varga Csaba (101) végzett.

A nap legjobb eredményét a nagyszerű teljesítményt nyújtó, Dr. Takács János szállította, aki 79 ütésből teljesítette a Pannónia par 72-es pályáját. Eredményével két ütés előnnyel nyerte a Bruttó Szenior férfi kategóriát Koplányi Tibort (81) és Gratzl Ferencet (85) megelőzve. Jogosan merülhet fel a kérdés, hol végzett a többszörös szenior magyar bajnok, Kovács Titusz? Nos, a balatonudvari klub versenyzőjét diszkvalifikálták, mivel hármas faütőjén védő fólia volt, amely ellentmond a szabályoknak és kizárást von maga után. (Elmondta, jó napja volt, bár a játékára nem tudott ráhangolódni, főleg a puttok tempóját nem érezte. Dr. Takács János és Koplányi Tibor kitűnő partnerek voltak. Csak gratulál főhajtással nekik.)

A jó hangulatban és flottul lezajlott verseny után baráti beszélgetések a klubházban, majd vacsora és eredményhirdetés volt a programban.

Eredmények:

Férfi      Bruttó   1.   Dr. Takács János        79 ütés

                Nettó    1.   Koplányi Tibor           

                               2.   Máthé István            

                               3.   Gratzl Ferenc            

 Női       Bruttó   1.   Wieser-Takács Zsuzsa            88 ütés

                Nettó    1.   Pogány Éva

                               2.   Palotásné Horváth Zsuzsanna           

                               3.   Dr. Erdei Éva

Supersenior      Bruttó   1.  Rétyi Sándor               94 ütés

                Nettó    1.  Varga Csaba

              2.  Lakatos Vilmos

                             3.  Dr. Sándor L. Tamás


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés