Következik a IV. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Bajnokság!

A hét végén, új helyszínen, a Zala Springs Golf Resortban rendezik meg a IV. Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golf Bajnokságot, amely szövetségi versenyként szerepel a naptárban. A három napos verseny (szeptember 2-4.) nemzetközi megmérettetés is egyben a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület szervezésében, amely a 30-55 év közötti golfozói bázist kívánja megmozgatni. Jelentkezni még lehet egészen augusztus 31-e, szerda délig, az alábbi linken: http://midamateurgolfhungar.wixsite.com/midamgolf/nevezes

A IV. Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golf Bajnokság jó alkalom, hogy a külföldi játékosok elvigyék a magyar golf jó hírét szerte Európában. Elengedhetetlen, hogy a nyílt bajnokságot magas színvonalú pályán rendezzék meg. Ennek a Robert Trent Jones, Jr. által megálmodott 18 szakaszos pálya tökéletesen megfelel és biztosak lehetünk benne, hogy a golfélmény, amit a résztvevők magukkal visznek a versenyt követően, jó reklámja lesz a magyar golfnak.

Tekintsünk vissza, mit történt a 2015-ben:

A III. Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golfbajnokságot, akár csak az eddigieket, a Birdland Golf & Country Club-ban tartották. Az elütőhöz álló 50 játékos jó hangulatban teljesítette az előírt 54 szakaszt, ahol a játék végén, a teraszon közös borozással, majd vacsorával, végül meccsnézéssel, szurkolással zárták a napot.

De nézzük az eredményeket, kinek, hogyan sikerült.

Az első napon még Zilahy Csabavezetett ám a második körön már az ír származású O`Sullivan Gearoidvette át a kezdeményezést és az utolsó körben  sem engedte ki kezéből a vezető helyet és 2013 után ismét felülhetett a Mid-Amatőrök trónjára. A második helyen a bajnokság megálmodója, illetve a Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület elnöke Zilahy Csaba végzett, aki az eddig megrendezett bajnokságokon mindig második lett (Idén Magyar Bajnok lett). A bronzérmet Meznerics Gergely szerezte meg. 

Krämer András és Ralph Müller (a 2014-es 3. helyezett) fej-fej mellett fejezte be a versenyt, mindössze egy ütéssel maradtak le a dobogó legalsó fokáról. Krämer András ettől függetlenül elégedett lehet, hiszen napról napra jobban játszva egészen a 4. helyig kapaszkodott fel úgy, hogy az első nap végén még a 8. helyen állt együttállásban.  

Hatvári Árpád kissé csalódott lehetett, hiszen hazai pályán versenyzett és az utolsó napot még együttállásban a második helyen kezdte meg négy ütéssel lemaradva O`Sullivan-től. A vége 20 ütés lett az élen álltótól, köszönhetően az utolsó napi gyengécske körének. Briglovics Gábor megismételte 2014-es eredményét, hiszen a hetedik helyen végzett. Szorosan követték őt a hazai pályán versenyző játékosok: S.Nagy Csaba és Horváth Péter sorrendben, míg a Top10-et Kokol Ferenc zárta.

A Nettó férfi kategóriában az első három helyen Bujdosó Péter, Sátori Ferenc és Molnár Attila végzett.

Bruttóban (férfiakkal együtt) a legelőkelőbb helyen a hazaiak versenyzője Dr. Varga Irén végzett, aki a 20. helyen zárta a bajnokságot, míg nettó női kategóriában 2014-után ismét győzött. A nettó kategória második helyezettje Erdei Éva lett, aki bruttóban a 30. helyen végzett. Kecskés Kornélia pedig megismételte harmadik helyét Nettó kategóriában, míg bruttóban a 37. helyen zárta a bajnokságot. 

Díjazottak:

Bruttó:

I.             O`Sullivan Gearoid 232 (76, 78, 78)

II.           Zilahy Csaba 236 (74, 84, 78)

III.         Meznerics Gergely 245 (77,83, 85)

Magyar Bajnok: Zilahy Csaba

Nettó Férfi:

I.             Bujdosó Péter 200

II.           Sátori Ferenc 209

III.         Molnár Attila 217

Nettó Női:

I.             Dr. Varga Irén 218

II.           Erdei Éva 221

III.         Kecskés Kornélia 243

 

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés